OM onaangenaam verrast door beschuldigingen Bouterse aan adres rechterlijke macht

PARAMARIBO - Waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday gaat vanmiddag in een verklaring in op uitspraken vanochtend gedaan door president Desi Bouterse tijdens zijn persconferentie, over vermeende inmenging van buitenlandse krachten binnen de rechterlijke macht.

Dit deed het OM op Starnieuws.

De president beweerde, dat het requisitoir in het 8 decemberstrafproces door buitenlanders wordt geschreven. Het staatshoofd uitte ernstige en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van de rechterlijke macht, waarvan het Openbaar Ministerie (OM) deel uitmaakt. 

 
'Het OM heeft met stijgende verbazing kennisgenomen van de mededeling van de president van onze republiek op de heden gehouden persconferentie en wel met betrekking tot het schrijven van het requisitoir in de 8 december strafzaak door personen buiten het OM.
 
Het OM is bij wet uitgerust met de bevoegdheid om in strafzaken bij het gerecht het requisitoir te kunnen houden en doet volledig in eigen beheer en met eigen kader het voorwerk voor de tot stand brengen van het requisitoir. Betrokkenheid van derden in dat proces is geheel uitgesloten, aangezien het een autonome bevoegdheid is van het OM waaraan het nimmer enige concessie deed of zal doen.
Het OM kan zich derhalve niet terugvinden in het beeld dat geschetst is omtrent het schrijven van bedoeld requisitoir.
 
Het OM zal nimmer meewerken aan ondermijning van zijn constitutionele positie en verwacht dat op enig moment alle beschikbare informatie bevattende feiten of omstandigheden beschikbaar zal komen opdat een strafrechtelijk onderzoek kan worden ingesteld.'
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.