Sabaanse families verkopen land voor nieuw kinderdagverblijf

ST JOHNS – Saba krijgt eindelijk een nieuwe schoolgebouw voor de kinderen van het Laura Linzey Day Care Center en de peuters van de Sacred Heart School.
 
De komst van de nieuwe school is mogelijk nadat de families Hassell, Barnes, Wilson en Winfield, een stuk onbebouwde grond in de buurt van het schoolcomplex over hebben gedragen aan het bestuur van Saba. Het geld dat gemoeid is met de aankoop wordt voor de rechtmatige erfegenamen voorlopig beheerd door de notaris.
 
De nieuwbouw is onderdeel van het Onderwijs Huisvesting Plan Saba 2012-2016 van het ministerie van Onderwijs in Nedelrand (OCW). Dit plan voorziet in de verbetering van alle schoolgebouwen op Saba. De realisatie van het nieuwe gebouw voor de Laura Linzey Day Care en de kleuterschool groepen van de Sacred Heart School is het tweede project dat wordt gerealiseerd.
 
Gelijktijdig met de overdracht van het land in St. Johns zal ook het land in The Bottom worden overgedragen aan het eilandsbestuur. In 2010 zijn er afspraken gemaakt om daar de “Brede School” te realiseren.
 
St. Johns, vaak gespeld als St. John’s, is een klein dorp op Saba. Het had in 2001 bij de laatste volkstelling 186 inwoners en ligt op ongeveer 351 meter boven de zeespiegel.
 
St. Johns is de kleinste van de vier woonkernen op Saba en ligt tussen de twee grotere plaatsen The Bottom en Windwardside. Het dorp herbergt de enige lagere school van het eiland, de katholieke Heilig Hartschool (Sacred Heart Primary School), en de enige middelbare school, de in 1976 opgerichte Scholengemeenschap Saba (Saba Comprehensive School), die onderwijs op VMBO-niveau aanbiedt. Beide scholen zijn in de jaren negentig overgestapt van het Nederlands op het Engels als onderwijstaal. Nederlands wordt sindsdien als vreemde taal onderwezen.
 
Persbureau Curacao

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.