Van Doorne wins Sonja Boekmanprize

The Dutch law firm Van Doorne, that is associated with VanEps Kunneman VanDoorne, established in The Netherlands Antilles and Aruba, has won the Sonja Boekman prize. The jury chose VanDoorne as the firm with the most effective policy on diversity for women. The prize was given to VanDoorne by FNV-president Agnes Jongerius at the Annual Meeting of the Dutch Bar Association.

Van Doorne is mentioned as an example of a firm working consistently on the stimulation of the position of women-lawyers at the top of the organization. With VanDoorne 27% of the partners is a woman. In the subtop this number is twice as high. The goal is to prevent stream out in this group and to stimulate flow through.

Advocatenkantoor Van Doorne wint Sonja Boekmanprijs

Van Doorne heeft vrijdag 25 september 2009 de Sonja Boekmanprijs gewonnen. De prijs ging dit jaar evenals vorig jaar naar het kantoor met het meest effectieve diversiteitbeleid voor vrouwen. Uit 7 genomineerden koos de jury Van Doorne als winnaar. De prijs is een gezamenlijk initiatief van OSR Juridische Opleidingen en de Orde. De prijs werd uitgereikt op het jaarcongres van de Nederlandse Orde van Advocaten aan twee vrouwelijke partners van Van Doorne, Eva Schutte, belast met diversiteit, en Els de Wind.

De aandacht voor meer vrouwelijk talent is in de organisatie verankerd. Al lang voordat 'gender diversity' een issue werd in de zakelijke dienstverlening onderscheidde Van Doorne zich al positief ten opzichte van andere advocatenkantoren door het grote aantal vrouwelijke partners. Voor Van Doorne is 'gender diversity' business as usual: uit onderzoek blijkt dat een divers samengesteld kantoor meer winst oplevert. In 2006 plaatste Van Doorne als één van de eerste zakelijke dienstverleners een recruitmentadvertentie met de titel 'Parttime op scherp'. In 2008 werd vol overtuiging de Charter 'Talent naar de Top' (meer vrouwen aan de top) getekend. Het ondersteunen van deze initiatieven typeert Van Doorne als een eigentijdse en dynamische werkgever.

Binnen Van Doorne bestaat ruim 27 procent van de top uit vrouwen, in de subtop is dit percentage zelfs bijna 55. De jury is zeer te spreken over de resultaten van Van Doorne: het bewezen diversiteitsbeleid van Van Doorne en de verankering van dat beleid in de organisatie heeft voor de jury de doorslag gegeven. Bij Van Doorne was vijf jaar geleden het aandeel vrouwen in de top al hoger dan het gemiddelde in de advocatuur. Dit aandeel is sindsdien alleen maar toegenomen. Van Doorne wenst echter nog meer resultaat te behalen. Met de benoeming van een diversiteitspartner en het starten van awareness trainingen moet dit worden bereikt.

Onno Boerstra en Hetty Fenton, die het managementteam van Van Doorne vormen, zijn zeer trots op dit resultaat. Fenton: ''We zijn er trots op dat ons al langer doorgevoerd diversiteitsbeleid wordt bekroond met deze prijs.''

De Sonja Boekman prijs is vernoemd naar een vrouw die zeer belangrijk is geweest voor het recht in Nederland. Sonja Boekman vervulde vele functies in de balie. In 1977 werd ze de eerste vrouwelijke deken van de Haarlemse Orde. Sonja Boekman was raadsheer in de Hoge Raad.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ilse de Buck , T: +31 (0)20 6789 575, E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Van Doorne, opgericht in 1930, is een onafhankelijk Nederlands kantoor van advocaten, notarissen en fiscalisten, dat het topsegment van de zakelijke markt bedient. Van Doorne is gespecialiseerd in het ondernemings- en contractenrecht en werkt voor Nederlandse en buitenlandse grote en middelgrote bedrijven, non-profit instellingen en (semi-)overheden. Van Doorne heeft kantoren te Amsterdam, Bonaire, Curaçao en Aruba en richt zich op een breed scala van rechtsgebieden. Er werken in totaal circa 275 mensen. Van Doorne kenmerkt zich door topkwaliteit, flexibiliteit, rechtstreeks contact met de partners en een betrokken visie op het bedrijf van haar cliënten, dit alles tegen een marktconform honorarium.

September 29, 2009

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.