Kingdom Act Movement of Persons

Today in Willemstad Prime Minister De Jongh-Elhage of the Netherlands Antilles and Justice Minister Hirsch Ballin have talked about the proposed law Kingdom Act Movement of Persons.

Vandaag hebben in Willemstad minister-president De Jongh-Elhage van de Nederlandse Antillen en minister Hirsch Ballin van Justitie met elkaar gesproken over het voorstel voor een Rijkswet personenverkeer.

Minister Hirsch Ballin heeft dit voorstel van rijkswet toegelicht. Hij wil bestaande belemmeringen wegnemen voor Nederlanders van Europees-Nederlandse, Antilliaanse en Arubaanse komaf om binnen het Koninkrijk vrij te reizen.

Minister-president De Jongh-Elhage heeft haar bezwaren toegelicht betreffende het in het voorstel opgenomen verbod op toegang wegens ernstige aantastingen van de openbare orde.

Afgesproken is dat minister Hirsch Ballin op korte termijn in overleg zal treden met vertegenwoordigers van de betrokken overheden (Nederlandse Antillen, Aruba, Curaçao en Sint Maarten) en dat verbeteringen van de voorgestelde rijkswet op die onderdelen zullen worden bezien.

Het gesprek heeft in goede sfeer plaatsgevonden.

Voorts heeft minister Hirsch Ballin kennisgemaakt met de nieuwe minister van Justitie van de Nederlandse Antillen, Magali Jacoba. De beide ministers hebben afgesproken om samen te werken aan een persoonsgerichte aanpak bij de bestrijding van criminaliteit. Daarbij zal bijzondere aandacht uitgaan naar jeugdcriminaliteit. Ook is gesproken over de voortgang bij de ondersteuning in de Bon Futuro-gevangenis.

October 12, 2009

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.