Geen Nederlandse rechters in hoger beroep-zaak Babel

WILLEMSTAD - Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie heeft het verzoek van advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran om Nederlandse rechters in te stellen voor de behandeling van het hoger beroep van de zaak Babel, afgewezen. 
 
Dat bevestigt het Hof, zo bericht het Antilliaans Dagblad.
 
De Èxtra schreef eerder al, dat Sulvaran op de hoogte is gesteld van het besluit van het Hof om het verzoek van de raadsman te verwerpen. 'Rechters die lokaal werkzaam zijn zullen zelf het hoger beroep van de zaak Babel behandelen. Rechters in Nederland zijn niet bevoegd om op Curaçao te werken en zaken te behandelen', zo liet Hofpresident Evert Jan van der Poel tegenover de Papiamentstalige ochtendkrant weten.
 
Zowel Sulvaran als het Openbaar Ministerie zijn op de hoogte gesteld van het besluit van het Hof. De reactie van het Hof is van 12 mei.
 
Na de uitspraak door het Gerecht in Eerste Aanleg in de zaak Babel waarbij oud-premier Gerrit Schotte (MFK) tot drie jaarcel werd veroordeeld voor ambtelijke corruptie en witwassen, heeft zijn raadsman Sulvaran een verzoek ingediend bij het Hof om bij de behandeling van het hoger beroep rechters uit Nederland te halen. Volgens de advocaat hebben zijn cliënten (ook de partner van Schotte is in deze zaak veroordeeld) ‘geen vertrouwen in een objectieve belangenafweging van hun strafzaak in hoger beroep doorlokaal aangestelde rechters als lid van het Gemeenschappelijk Hof’.
 
Bron: Surinaamse Krant

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.