Google heeft links naar artikel over strafrechtelijk verleden advocaat verwijderd

Google heeft de links naar een artikel over het strafrechtelijke verleden van een advocaat inmiddels verwijderd. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Advocatie.
 
De advocaat eiste onlangs in een spraakmakende zaak met succes dat Google de links naar het artikel moest weghalen. Advocatie heeft de naam van de advocaat – werkzaam bij een groot Nederlands advocatenkantoor – achterhaald, maar een zoekactie op naam op Google levert niets meer op. Google Nederland reageert niet op verzoeken om commentaar.
 
De advocaat wordt in 2012 veroordeeld wegens verboden wapenbezit, en hij heeft de pech dat een ‘lokale blogger’ dat oppikt en er een redactioneel stuk over publiceert, met naam en foto. De advocaat laat het er niet bij zitten: hij eist dat Google het zoekresultaat – na het intikken van zijn naam – moet verwijderen.
 
De rechtbank Rotterdam is dat met hem eens: in een uitspraak van 29 maart 2016 geeft de rechtbank als oordeel dat ‘het recht op privacy, dat tot uitdrukking komt in het verwijderen van de desbetreffende zoekresultaten, in deze zaak prevaleert boven het recht van Google om de zoekresultaten in stand te laten’.
 
Advocatie ging op zoek naar de identiteit van de advocaat, en stuitte na enig speurwerk op het artikel van de blogger. Dat artikel is nog gewoon te lezen. Het is echter niet meer te vinden na het intikken van de naam van de advocaat in Google. De naam van de advocaat in combinatie met de naam van het blog levert wel resultaat op.
 
Google Nederland reageert niet op verzoeken op commentaar. Het is nog altijd niet duidelijk of het bedrijf in hoger beroep gaat tegen het vonnis van de rechtbank Rotterdam. Ook de advocaat van Google, Anke Strijbos van Brinkhof, wil niet reageren.
 
Bron: Advocatie
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.