Curacaos statenvoorzitter Franco vindt incident rond Cijntje 'onaangenaam'

WILLEMSTAD - Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) vindt het ‘onaangenaam’, dat er weer sprake is van een incident, waar een lid van de Staten bij betrokken is.
 
In deze bewoordingen reageert hij op de huiszoeking gisteren bij het huis van PS-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje.
 
Justitie deed gisteren een inval in het huis van Cijntje in verband met een onderzoek naar de zoon van het Statenlid. De zoon wordt verdacht van betrokkenheid bij drugshandel en witwassen van geld.
 
Cijntje gaf meteen na het incident aan, dat hij zich zou beraden over zijn politieke toekomst. Hij overweegt zich uit de politiek terug te trekken.
 
Franco had vanochtend nog niets officieel van Cijntje vernomen. Hij stelt wel dat de Staten door het incident wel wordt geraakt. Hij benadrukt, dat het maar de vraag is in welke mate je een ouder verantwoordelijk kunt houden voor de handelingen van een volwassen kind en ook in welke mate je ervan moet uitgaan dat een volwassen kind luistert naar wat zijn ouders zeggen.
 
Mocht Cijntje besluiten zich uit de Staten terug te trekken, dan komt de vrije plaats in de PS-fractie in eerste instantie toe aan voormalig Statenvoorzitter, oud-premier en oud-PS-lid Ivar Asjes. Bij de laatste verkiezingen in 2012 stond Asjes op plaats twee, achter de op 5 mei 2013 vermoorde PS-leider Helmin Wiels. Asjes heeft echter inmiddels met de partij gebroken en heeft zijn eigen partij, Pro Kòrsou, opgericht, waarmee hij aan de komende verkiezingen van 30 september wil meedoen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.