Conflict over nieuwe hotelwet Aruba verergert

ORANJESTAD – Het conflict tussen Otmar Oduber (minister van Toerisme)  en de hotelorganisatie AHATA over een nieuwe wet, die het aantal all-inclusive hotels op Aruba zal beperken, heeft zijn hoogtepunt bereikt nu AHATA geen deel meer uitmaakt van het bestuur van de Aruba Tourism Authority (ATA).
 
Minister Oduber wil een nieuwe wet invoeren die voorkomt dat hotels kunnen overgaan tot een all-inclusive systeem of kunnen verkopen aan exploitanten die dit systeem gebruiken. ATA steunt dit. Aruba Hotel and Tourism Association (AHATA), die bijna alle hotels op Aruba vertegenwoordigt en die volgens de wet altijd drie leden moet hebben in het bestuur van ATA, is het echter niet eens met het wetsvoorstel. De afgelopen weken hebben minister Oduber en AHATA in vergaderingen en in de media over dit onderwerp gediscussieerd. Donderdag hebben de drie AHATA-leden, die in het bestuur van de ATA zitten, hun ontslag ingediend.
 
AHATA
Een officiële verklaring over de huidige situatie heeft AHATA niet gegeven. AHATA-directeur James Hepple zegt dat hij niets kan loslaten in verband met een geheimhouding afspraak. ATA directeur Ronella Tjin Asjoe-Croes verklaarde vrijdag tijdens een persconferentie dat de reden zeker niet kan zijn dat het management van de ATA slecht is. Bestuursvoorzitter Jossy Laclé zegt ook niet te weten waarom de drie AHATA vertegenwoordigers hun besluit genomen hebben.
 
Eman steunt Oduber
Ondertussen neemt premier Mike Eman ook stelling in dit conflict. Tijdens een persconferentie zei de bewindsman dat ‘de Arubaanse regering de minister van Toerisme en de nieuwe all-inclusive wet steunt.’ Volgens de premier ‘staat het algemeen belang van Aruba op het spel.’ “All-inclusive hotels waar toeristen niet uit komen om de rest van het eiland te verkennen komen niet ten goede aan allen die afhankelijk zijn van de toeristische sector.”
 
Bron: CaribischNetwerk

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.