Garcia dinsdag voor rechter-commissaris

WILLEMSTAD — Eric Garcia (76) wordt morgenochtend om tien uur voor de rechter-commissaris voorgeleid in verband met zijn gevangenhouding.
 
De rechter-commissaris zal dit op basis van de vordering van het Openbaar Ministerie toetsen.
 
De oud-directeur van de Girobank werd op 20 juli op luchthaven Hato aangehouden door leden van het Recherche Samenwerkingsteam.
 
Garcia wordt ervan verdacht ruim 10 miljoen dollar te hebben verduisterd bij de afwikkeling van een faillissement, waarbij hij als één van de curatoren betrokken was. Hiervoor zou hij gebruik hebben gemaakt van vervalste documenten.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.

Uitspraak College van Beroep

ECLI:NL:OGEAA:2014:43
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
ORANJESTAD - Gedurende de periode dat appellant in Aruba geen werkelijke verblijfplaats hield, kan hij niet als ingezetene van Aruba worden beschouwd.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.