Garcia dinsdag voor rechter-commissaris

WILLEMSTAD — Eric Garcia (76) wordt morgenochtend om tien uur voor de rechter-commissaris voorgeleid in verband met zijn gevangenhouding.
 
De rechter-commissaris zal dit op basis van de vordering van het Openbaar Ministerie toetsen.
 
De oud-directeur van de Girobank werd op 20 juli op luchthaven Hato aangehouden door leden van het Recherche Samenwerkingsteam.
 
Garcia wordt ervan verdacht ruim 10 miljoen dollar te hebben verduisterd bij de afwikkeling van een faillissement, waarbij hij als één van de curatoren betrokken was. Hiervoor zou hij gebruik hebben gemaakt van vervalste documenten.

Child friendly court Sint Maarten

PHILIPSBURG – November the 20th is the International Day of the Rights of the Child. The  Sint Maarten branch of the Common Court of Justice also puts emphasis on the importance of this day.

Eigen ademanalyseapparaat voor het KPC

WILLEMSTAD - Sinds 2017 neemt het alcoholbeleid (niet aangeschoten of dronken rijden) structurele vorm aan op Curaçao. Dit om doden, zwaar gewonden, botsingen en alle schade die daarmee samenhangt te verminderen en te voorkomen.

Robbie dos Santos aangehouden in onderzoek zaak Maximus

PHILIPSBURG/WILLEMSTAD - Vandaag is op Sint Maarten, in het kader van het onderzoek Maximus, Curaçaoënaar Robbie dos Santos (62) aangehouden.