Eric Garcia langer vast gehouden

WILLEMSTAD - Voormailg Girobank-directeur Eric Garcia wordt nog langer vast gehouden. Eén van de redenen hiervoor die door het Openbaar Ministerie naar voren is gebracht, is het feit dat de rechtsorde geschokt is door de verduistering van de oud-Girobank-directeur.
 
Dat zegt Norman Serphos, de woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM), tegen het Antilliaans Dagblad. 
 
Een ander punt dat voor het OM meewoog is, dat de gevangenhouding van de bankier in het belang van het onderzoek diende.
 
Garcia werd op 20 juli na aankomst op luchthaven Hato aangehouden. De ex-bankdirecteur wordt ervan verdacht meer dan tien miljoen dollar te hebben verduisterd bij de afwikkeling van het faillissement van Banco Maracaibo, waarbij hij als een van de curatoren betrokken was. Banco Maracaibo nv - toentertijd gelegen in het WTC te Piscadera - werd in 1994 door het Gerecht in Eerste Aanleg in staat van faillissement verklaard. Garcia werd in deze zaak als curator benoemd en twee maanden later volgde Rob Blaauw. Bij dit faillissement zou Garcia geld - ruim tien miljoen dollar - van de faillissementsrekening naar een andere rekening hebben weggesluisd en zou hij deze verduistering vervolgens door vervalste documenten hebben getracht te verbergen.
 
Na de aanhouding van de oud-Girobankdirecteur op 20 juli hebben onder leiding van de rechter-commissaris twee huiszoekingen plaatsgevonden in de woning en het kantoor van Garcia te Groot Davelaar. Hierbij zijn onder andere documenten en andere artikelen die in het belang van het onderzoek dienen, in beslag genomen.
 
Na reeds twee keer zijn detentie te hebben verlengd, werd op 9 augustus door de rechter-commissaris besloten om de gevangenhouding van Garcia voor nog eens zestig dagen te verlengen.
 

NAGICO respects arbitrators’ decision

PHILIPSBURG--NAGICO Insurances Chairman Imran McSood said on Thursday that the company accepts the decision of the arbitrators in the case involving Princess Juliana International Airport (PJIA).

Dutch Princess Christina, sister of Beatrix, dies at age 72

THE HAGUE--Princess Christina, youngest sister of former Dutch queen Beatrix, has died of cancer at the age of 72. The announcement was made on Friday morning by the Government Information Service RVD.

Negotiations on Oyster Pond border to commence late 2019

THE HAGUE--The actual negotiations regarding the St. Maarten/St. Martin border, including the Oyster Pond area, are expected to start at the end of 2019, confirmed Dutch Kingdom Minister of Foreign Affairs Stef Blok on Thursday.