Verzoek aan Hof inzake onderzoek overheid nv’s

Het Openbaar Ministerie (OM) van Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden heeft vrijdag 26 augustus 2016, conform Artikel 2:282 van het Burgerlijk Wetboek (BW), een verzoek ingediend bij het Gemeenschappelijk Hof naar aanleiding van het rapport van Mr. Willems naar het beleid en de gang van zaken bij de overheids nv’s Refineria di Korsou, Aqualectra NV, Curoil NV.
 
Het Openbaar Ministerie verzoekt het Hof, op basis van het rapport van Mr. Willems, vast te stellen dat er sprake was van wanbeleid bij Refineria di Kòrsou (RDK), Aqualectra en Curoil en de daarvoor verantwoordelijken aan te wijzen.
 
Tevens verzoekt het OM om de rechtspersonen Refineria di Kòrsou (RdK), Aqualectra en Curoil) te verplichten een persoon te machtigen alles te doen wat nodig is om de veroorzaakte schade te verhalen op de verantwoordelijke personen. Daarmee wordt zeker gesteld dat de verantwoordelijken ook daadwerkelijk worden aangesproken.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.