VS Consulaat: Claim schending luchtruim ongegrond

WILLEMSTAD/CARACAS — De claims van de Venezolaanse regering dat een vliegtuig van de Amerikaanse defensie, op 16 en 17 september jl. vanuit de FOL-basis op luchthaven Hato het luchtruim van Venezuela opnieuw heeft geschonden, is ongefundeerd en ongegrond.
 
Dat laat een woordvoerder van het Amerikaanse consulaat weten.
 
Minister van Defensie Vladimir Padrino beweert dat het ‘spionvliegtuig’ tijdens de top niet-gebonden landen over het eiland Margarita, waar de top gaande was, vloog en dat het in staat was ‘real-time’ informatie te verzamelen, te analyseren en te verspreiden, dankzij meerdere antennes en sensoren.
 
Volgens Padrino, betreft het dezelfde Dash-8, die ook in november 2015 het luchtruim heeft geschonden. De Verenigde Staten hebben dit toen bevestigd en hebben ook excuses aangeboden.
 
President Nicolás Maduro heeft kanselier Delcy Rodríguez gevraagd een klacht in te dienen bij de Verenigde Naties tegen de VS, tijdens de algemene vergadering in New York deze week. Hij bestempelt de schending als schandalig.
 
“Dit accepteren wij niet. We dienen een klacht in.”
 
Het is onbekend of de klacht inmiddels is ingediend en of het eerder ook al is gedaan. Het Amerikaanse consulaat benadrukt dat er geen sprake is geweest van een schending.
 
“Ons vliegtuig werd in het internationale luchtruim ingezet om actief illegale handel op te sporen en te verstoren, en is ook gedurende de hele missie in het internationale luchtruim gebleven. We doen routinematig opsporingsvluchten in de regio. Het is een regio die bekend staat om de illegale maritieme handel. Die missies zijn gepland om te garanderen dat zij de internationaal erkende nationale grenzen niet overtreden.”
 
Het vliegtuig is uitgerust om drugstransporten binnen de regio te identificeren en te bestrijden.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.