VVRP-minister wacht op reactie C-post en BTP&U

WILLEMSTAD — Demissionair minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Suzy Camelia- Römer (PNP) heeft het rapport over de community boxes van de Ombudsman van Curaçao, waarin wordt geconcludeerd dat de VVRP-minister in dit project onbehoorlijk heeft gehandeld, ontvangen en verstuurd naar Cpost International NV en Bureau Telecommunicatie, Post en Utiliteiten (BPT&U) voor een reactie.
 
Pas nadat ze van deze twee organisaties een reactie heeft ontvangen kan ze zelf op de conclusies van Ombudsman Keursly Concincion reageren.
 
Dat laat de VVRP-minister in een korte reactie tegenover deze krant weten. In het rapport van de Ombudsman, gepubliceerd op 3 oktober, concludeert hij dat bij de vaststelling van een beschikking van 30 januari 2015, die Cpost International voor zes maanden toestemming gaf tot het uitvoeren van het pilotproject community boxes (gezamenlijke postbussen in een wijk), onvoldoende rekening heeft gehouden met de destijds geldende wettelijke regels en onder andere om deze reden onbehoorlijk heeft gehandeld.
 
Daarnaast vindt de Ombudsman dat Camelia-Römer bij de invoering van de gezamenlijke postbussen geen of niet genoeg rekening heeft gehouden met de gevolgen die het invoeren hiervan op de bevoking zouden hebben.
 
Het bureau Ombudsman is de afgelopen maanden door diverse bezorgde burgers benaderd met klachten over de beslissing van Cpost om community boxes in de wijken in te zetten. In het kader van deze klachten, maar ook vanwege de grote maatschappelijke implicaties die de beslissing van Cpost zou kunnen hebben, heeft het bureau besloten om ambtshalve een onderzoek te verrichten naar de rol die Camelia-Römer heeft gespeeld bij de handelingen van Cpost.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.