Kort geding Centrale Bank tegen OM ingetrokken

WILLEMSTAD – Het kort geding dat de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten (CBCS) zou hebben aangespannen tegen het Openbaar Ministerie (OM) in ingetrokken.
 
Doel van het kort geding was om via de rechter het OM te verbieden om de spul- len, die op 6 oktober tijdens een inval bij de CBCS in beslag zijn genomen, in het onderzoek naar witwassen en belastingfraude in de privésfeer van president Emsley Tromp, te gebruiken.  Dat bevestigt OM-woordvoerder Norman Serphos.
 
‘Het OM heeft begrepen dat het hort geding is ingetrokken”, aldus Serphoa. Advocatenkantoor Spigt Dutch Caribbean, dat de CBCS vertegenwoordigt, stelt geen commentaar te willen geven op de kwestie.
 
De CBCS zelf  heeft tot en nog niet  gereageerd op schriftelijke vragen, gesteld door deze krant bent. Op woensdag 10 augustus jl. werd bekend dat het OM onderzoek doet naar Tromp, in verband met belastingfraude en witwassen in de privésfeer.
 
Het onderzoek naar de bankpresident wordt Saffier genoemd. In verband met het onderzoek dat naar hem loopt heeft Tromp vakantiedagen opgenomen. Zijn positie wordt tijdelijk ingevuld door directielid Jerry Hasselmeyer.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.