Seizure of Taams clinic allowed up to half a million

Biomet Curaçao is allowed to seize the Taams clinic up to an amount of 500.000 gulden. This was decided by the Court of First Instance this morning.

 

De kliniek had vorige week vrijdag een kort geding aangespannen om een beslag van om en nabij de 2,7 miljoen gulden dat Biomet Curaçao op gelden van de kliniek had gelegd, op te heffen.

Advocaat van Biomet Curaçao, Bertie Braam, zegt dat zijn cliënt in afwachting blijft van een bankgarantie zijdens de Taamskliniek tot 500.000 gulden.
“Zolang we deze bankgarantie niet hebben blijft ons beslag van kracht op de bankrekeningen van de Taamskliniek en op gelden die ze moeten krijgen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en het Bureau Ziektekostenvoorziening (BZV)”, aldus Braam.

Directeur van de Taamskliniek Karel Bade zegt het schandalig te vinden dat een bedrijf ‘met een slechte financiële huishouding en slechte bewijslast zomaar beslag kan leggen op een gerenommeerd bedrijf zoals de Taamskliniek’.
Volgens hem viel de claim van Biomet Curaçao ‘als een kaartenhuis’ in elkaar. Van de oorspronkelijke claim van 2,7 miljoen inclusief rente en bijkomende kosten is er nog maar 500.000 gulden over. Bade blijft erbij dat volgens de berekeningen van de Taamskliniek ze maar 30.000 tot 120.000 gulden schuldig zijn.

Tijdens de behandeling vorige week is vast komen te staan dat partijen het met elkaar eens zijn dat een totaalbedrag van 6,2 miljoen gulden is gefactureerd waarvan 4,6 miljoen al is betaald.
Dus blijft er een bedrag van 1,6 miljoen over dat nog betaald moet worden. Van dit bedrag claimt de Taamskliniek dat 20 procent korting over de facturen (voor 6,2 miljoen) in mindering moet worden gebracht.
Deze 20 procent komt neer op een bedrag van 1,2 miljoen gulden. De rechter heeft dus bepaald dat over deze 1,2 miljoen nader onderzoek nodig is in een bodemprocedure. Voor het restant, een bedrag van 500.000 gulden (400.000 plus bijkomende kosten) mag Biomet dus wel beslag leggen op de gelden van de Taamskliniek.

Bade zegt ‘zwaar teleurgesteld’ te zijn in de manier van handelen van Biomet Curaçao en Paul de Windt die volgens hem uit rancune handelt omdat hij betrokken was bij een overnamepoging van de Taamskliniek, maar uiteindelijk buiten de boot is gevallen.

(Source:Natonal Newspaper Amigoe)

10 November 2009

The Taams Clinic is represented in this case by lawyer Sergio Saleh and Biomet Curaçao is represented by lawyer Bertie Braam of Braam & Pols.

 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.