Behandeling zaak nep advocaat uitgesteld

ORANJESTAD – De behandeling van de rechtszaak tegen verdachte G. – de man die zich voordeed als advocaat bij de behandeling van vergunningen – is vrijdag niet doorgegaan.
 
Donderdag was al bij het openbaar ministerie bekend dat de verdachte ziek was en dat de zaak waarschijnlijk uitgesteld moest worden.
 
G. wordt er van beschuldigd dat hij zich in de periode van 1 augustus 2013 tot 11 november 2016 heeft voorgedaan als advocaat dan wel juridisch adviseur en/of vervalste documenten heeft opgemaakt met het logo van het Land Aruba en/of DPL en/of DIMAS en/of handtekeningen van autoriteiten heeft vervalst, en op die manier de indruk heeft gewekt dat het om legale werk- en verblijfsvergunningen, documenten van de CENSO en registraties bij de rechtbank ging, waarvoor hij zich door anderen liet betalen.
 
G. wordt er verder van beschuldigd dat hij in de periode van 1 juli 2014 tot 11 november 2016 documenten heeft vervalst, waaronder werk- en verblijfsvergunningen, verklaringen ten behoeve van de Arubaanse arbeidsmarkt, uittreksels uit het Bevolkingsregister, verklaringen van de DIMAS, een besluit van de Raad van State, en brieven van de Centrale Bank, het Hof van Justitie en PWC.
 
De woordvoerder van het OM kon niet zeggen wanneer de zaak nu voorkomt.
 
NoticiaCla

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.