Weer bootje met illegale Venezolanen onderschept bij Curacao

WILLEMSTAD - De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft zaterdag tweeëntwintig personen aangehouden die illegaal Curaçao probeerden binnen te komen.
 
Ze hadden allemaal de Venezolaanse nationaliteit, zo bericht de Kustwacht zondag.
 
Ook is er een vuurwapen onderschept. Afgelopen vrijdag waren er ook al twee Venezolanen aangehouden.
 
De radar operator van het Reddings en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht detecteerde een verdacht contact ten zuiden van Curaçao. Een eenheid vanuit het Steunpunt te Parera rukte gelijk uit om het contact te onderzoeken. Ter hoogte van het Spaanse Water troffen ze een onverlicht vaartuig aan met tweeëntwintig personen aan boord. Ook werd een vuurwapen aangetroffen.
 
Het vaartuig werd gelijk naar de Kustwachtsteiger opgebracht. Het waren twintig mannen en twee vrouwen, allen met de Venezolaanse nationaliteit. Ze werden overgedragen aan de politie. Het vuurwapen is ook in beslag genomen en overgedragen aan de politie. De zaak is verder in onderzoek.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.