OM en Gemeenschappelijk Hof sluiten zittingsconvenant

De Procureur-generaal (PG) en de president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie hebben een zittingsconvenant ondertekend dat eenduidige onderlinge afspraken bevat met betrekking tot de planning en afdoening van eerste- en tweedelijns strafzaken in Curaçao, Sint Maarten en op Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
 
Tot nu toe sloten de eerstelijns parketten en Gerechten van de (ei)landen jaarlijks afzonderlijke zittingsconvenanten met elkaar. Hoewel deze op hoofdlijnen gelijkenissen met elkaar vertoonden, viel verbetering te bereiken in het zorgen voor voldoende afstemming, samenhang en uniformiteit tussen de gemaakte afspraken. Dit is van belang omdat deze afspraken in de praktijk direct invloed op elkaar hebben vanwege de beschikbare zittingsruimte die op efficiënte en evenredige wijze over de verschillende (ei)landen dient te worden verdeeld.
 
Met dit overkoepelend convenant worden voor het eerst ook afspraken gemaakt omtrent de planning en afdoening van tweedelijns strafzaken. Dat is wenselijk, omdat deze zaken worden behandeld door rondreizende Hof-combinaties en twee Advocaat-generaal (AG) voor vijf (ei)landen.
 
De inhoud en uitvoering van het convenant zal elk jaar worden geëvalueerd.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.