Jacinta Constancia blijft in Staten

WILLEMSTAD - De Curaçaose parlementariër Jacinta Constancia, die vorige week haar collega-Statenlid Giselle Mc William een klap in haar gezicht gaf, behoudt haar zetel in het parlement.
 
Constancia heeft haar excuses aangeboden aan Giselle Mc William en het volk van Curaçao. Na haar uithaal werd ze gearresteerd. Daarna stelde ze haar positie ter beschikking aan haar partij, maar haar partijleider en oud-premier Gerrit Schotte heeft gisteravond (lokale tijd) aangekondigd dat ze niet hoeft op te stappen.
 
Mondkapjes-affaire
Toen Mc William tijdens een vergadering het woord had, maakte zij opmerkingen over de ‘mondkapjesfraude’, waarvan Constancia één van de verdachten is. In de mondkapjesfraude-zaak is 365.000 gulden betaald voor de aanschaf van mondkapjes. De spullen zijn vervolgens nooit geleverd. Op dat moment dat Mc William uitgesproken was, liep Constancia de vergaderzaal binnen en gaf haar een harde klap.
 
Beschuldiging Schotte
Mc William beschuldigt Gerrit Schotte ervan de hele zaak geregisseerd te hebben. Dit baseert ze op de opname van de vergadering, waar te zien is dat Schotte samen met Constancia de vergaderzaal binnenloopt.
Inmiddels heeft Gerrit Schotte aangifte gedaan tegen Giselle McWilliam voor laster.
 
Constantia is door het OM gedagvaard voor de mishandeling van Giselle Mc William en de bedreiging van Statenlid Elsa Rozendal (eveneens MAN). De zaak komt 21 juni voor de rechter.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.