Rijksministerraad ziet geen reden om in te grijpen op Curacao

DEN HAAG - Demissionair minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties heeft vrijdag na afloop van de Rijksministerraad gezegd dat men geen reden ziet om in te grijpen op Curacao.
 
'Het ontbinden van de Staten en uitschrijven van verkiezingen was rechtmatig. De gouverneur heeft dat terecht bekrachtigd.'
 
Volgens de bewindsman is er geen inhoudelijke reden voor de Rijksministerraad om naar aanleiding van een landsbesluit in te grijpen. 'De kiezers van Curaçao kunnen zich nu over de situatie uitspreken.' Die vinden plaats op 28 april.
 
Recentelijk verloor de regering van Hensley Koeiman de meerderheid in de Staten van Curaçao. Koeiman ontbond daarop het parlement en schreef verkiezingen uit. De zogeheten Groep van 12, een nieuw gevormde meerderheid van Statenleden onder leiding van MFK-leider Gerrit Schotte, wil echter regeren zonder tussenkomst van nieuwe verkiezingen. Zij wilden graag hun standpunt toelichten tijdens de Rijksministerraad, maar die mogelijkheid biedt de wet niet.
 
Plasterk benadrukte, dat het daarbuiten wel mogelijk is om een gesprek met hem als minister te voeren. Daar heeft de nieuwe meerderheid geen behoefte aan, liet Gerrit Schotte eerder weten. Wel overweegt de Groep van 12 om naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te stappen.
 
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.