Bekende omroeper Mc Oz veroordeeld tot 18 maanden cel

ORANJESTAD – De rechtbank heeft de bekende radiopersoonlijkheid McOz veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met aftrek van voorarrest (4 maanden).
 
De rechtbank achtte hem schuldig aan seksuele omgang met een meisje van 14 jaar. De rechter liet weten dat de wet minderjarigen, die zelf nog niet in staat zijn juiste beslissingen te nemen, moet beschermen.
 
De rechter kon zich niet vinden in de verklaring van de verdachte dat hij het meisje aanzag voor een volwassene. Uit het feit dat het meisje zelf al aangaf dat zij niet tot laat uit mocht, moest de verdachte de conclusie kunnen trekken dat het hier een minderjarig meisje betrof.
 
In zijn vonnis heeft de rechter ook meegerekend dat de verdachte geen condoom had gebruikt en het meisje daardoor abortus moest plegen. De rechter meent dat de radiopersoonlijkheid zijn les heeft geleerd en dat anderen lering kunnen trekken uit deze zaak, zeker als het vooraanstaande personen betreft.
 
Opmerkelijk is dat het vonnis van de rechter afwijkt van de eis, te weten 18 maanden waarvan 6 voorwaardelijk. De rechter achtte het niet noodzakelijk om een voorwaardelijke straf uit te spreken en verhoogde de straf naar 18 maanden onvoorwaardelijk met aftrek van voorarrest. De advocaat kon nog niet zeggen of hij in beroep gaat tegen het vonnis
 
NoticiaCla

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.