Rechtbank wil nieuw onderzoek naar doodsoorzaak Mitch Henriquez

THE NETHERLANDS - De rechtbank heeft in een pro-formazitting bepaald dat er nieuw onderzoek moer worden gedaan naar de doodsoorzaak van Mitch Henriquez.
 
De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen twee agenten begint pas in november.
 
Aanleiding voor het nieuwe onderzoek is een rapport van een forensisch arts dat de verdediging onlangs naar de rechtbank stuurde. Daarin staat dat Henriquez waarschijnlijk niet is omgekomen door een nekklem, maar door een hartstilstand als gevolg van hartritmestoornissen.
 
De rechtbank vindt daarom dat er nieuw onderzoek moet komen. Dat zal echter wel veel tijd in beslag nemen, omdat de onderzoeker van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) die dat onderzoek gaan doen het hele dossier door moet nemen.
 
Het Openbaar Ministerie betreurt dat de zaak vertraging oploopt, maar is het met de rechtbank eens dat nieuw onderzoek noodzakelijk is. Het wordt de verdediging niet kwalijk genomen dat ze het rapport laat hebben ingebracht.
 
De advocaat van de agenten zegt dat ze het ook niet eerder hadden kunnen doen. Men moest immers de uitslag van het onderzoek afwachten om te weten of deze in het belang van de verdediging zou zijn. Aanders was het rapport niet aan de rechtbank gestuurd.
 
Advocaat Richard Korver die de familie van Henriquez vertegenwoordigt, zegt dat het uitstel erg vervelend is voor de familie. Nabestaanden hebben volgens hem verlof gekregen om naar Nederland te komen om de zaak bij te wonen. Het is volgens hem niet zeker of dat in november weer mogelijk is.
 
Hij herhaalde ook de oproep om de namen van de agenten die bij de dood van Henriquez betrokken waren bekend te maken. 

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.

Gezaghebber Bonaire wordt niet vervolgd

KRALENDIJK - De gezaghebber van Bonaire, de heer E.E. Rijna, wordt door het Openbaar Ministerie niet vervolgd wegens overtreding van vergunningvoorschriften door het bedrijf Bon Recycling BV.

Intelligence Center Sint Maarten formalized

PHILIPSBURG--The cooperation agreement for the formalization of the Intelligence Center Sint Maarten (ICSM) was officially signed on Friday, June 14th, 2019.