Regering Colombia vaardigt decreet uit inzake productie marihuana voor medisch gebruik

BOGOTA - De Colombiaanse regering heeft eindelijk een decreet uitgebracht, via het ministerie van Volksgezondheid, dat de productie van marihuana voor medisch gebruik regelt, nadat de wet die de legalisatie van deze economische activiteit op 25 mei 2016 door het Congres werd goedgekeurd.
 
Dit meldt de nieuwswebsite PanAm Post vandaag.
 
De wet vereiste regelgeving door het Congres, dat uiteindelijk kwam, elf maanden nadat de wet tot goedkeuring van het gebruik van marihuana voor medische doeleinden was aangenomen. Naar het decreet werd naarstig uitgekeken door de productiebedrijven die stonden te wachten om hun producten te lanceren.
 
Het decreet 'regelt de vergoedingen voor de kosten van diensten die door de controle-instanties als bedoeld in artikel 2.8.11.1.4, om diensten te evalueren aan aanvragers of houders van vergunningen om zaden te gebruiken voor het planten, de cannabisteelt en productie van cannabis derivaten terug te krijgen, op basis van hun capaciteiten',  aldus informatie verstrekt door RCN Radio.
 
Daarnaast is bepaald dat het ministerie van Volksgezondheid alle invoer en uitvoer door productiebedrijven gaat monitoren of wie dan ook die een licentie kan verkrijgen om dat te doen. Het stelt ook de vereisten om de nodige vergunningen en procedures te ontvangen voor de productie van medische marihuana.
 
Verder is ook bepaald, dat het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Bescherming, via het Nationale Narcotica Fonds en het onderdirectoraat voor Controle en Controle van Chemische en Verdovende Middelen van het ministerie van Justitie en Recht, de enige overheidsinstanties zijn die gemachtigd zijn om bezoeken af te leggen en follow-up acties uit te voeren met betrekking tot de verleende vergunningen.
 
Ten slotte zullen de licenties voor de producenten van kleine en middelgrote telers worden geleverd als een eerste prioriteit, terwijl licenties voor grote producenten later worden goedgekeurd.
 
Het eindrapport werd uitgebracht nadat een aantal bedrijven, zoals PharmaCielo, het eerste dat toestemming had verkregen om medicinale cannabis te produceren,, meldden dat de productie was stilgelegd vanwege gebrek aan regelgeving.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.