Illegale esthetische arts opgepakt op Aruba

ORAMJESTAD – Onlangs hebben de autoriteiten op Aruba een persoon opgepakt die zich voordeed als medicus en esthetische behandelingen uitvoerde zonder over de daarvoor benodigde opleiding te beschikken.
 
De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft samen met andere overheidsdiensten een schoonheidssalon gecontroleerd. De controle werd op touw gezet na meldingen vanuit de bevolking dat daar een onbevoegde werkzaam was. Ter plaatse werd inderdaad een persoon aangetroffen die zei arts te zijn, maar niet geregistreerd staat bij de Directie Volksgezondheid.
 
In het gebouw werden ook geneesmiddelen en andere producten gevonden die alleen door bevoegde artsen of gediplomeerde verpleegkundigen mogen worden gebruikt. Het ging om botox, pijnstillers, zakken plasma, een bloedcentrifuge en injectiemateriaal. De hele voorraad is in beslag genomen, evenals het geld dat in de zaak aanwezig was. De illegale arts en zijn assistente bleken illegaal op Aruba te zijn en worden uitgezet, nadat ze een stevige boete hebben betaald.
 
De inspectie waarschuwt de bevolking om geen gebruik te maken van de diensten van lieden die zich voordoen als arts. Een paar jaar geleden is er nog een jonge vrouw overleden nadat ze een cosmetische ingreep had laten doen die niet goed uitpakte. Wie op de hoogte is van dit soort illegale praktijken, wordt verzocht dit te melden via inspectievolksgz.gov@ gmail.com.
 
Antilliaans Dagblad 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.