UoC’s College of Music gaat samenwerken met Codarts

WILLEMSTAD/ ROTTERDAM - Het College of Music van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez gaat samenwerken met Codarts in Rotterdam.
 
Op vrijdag 21 april is in Nederland hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend.
 
Het College of Music start in september met de bacheloropleiding Muziek (Bachelor of Music) en de opleiding Docent muziek (Bachelor of Music Education).
 
Coördinator van de Bachelor of Music is Randal Corsen: “Wij zijn erg blij met deze overeenkomst. De samenwerking met Codarts is van grote waarde voor ons. Zij hebben de ervaring en expertise die wij goed kunnen gebruiken voor het vormgeven van ons curriculum. Daarnaast kunnen docenten uit Rotterdam hier lessen komen geven en kan Codarts ons ook goed assisteren bij de beoordeling van examens. Zo zal er tijdens de audities in juni een afgevaardigde van Codarts aanwezig zijn om de kandidaten te beoordelen.”
 
Codarts is een in Rotterdam gevestigde internationale hogeschool die kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus. De school telt ongeveer 1.000 studenten, van 50 nationaliteiten, en circa 340 medewerkers.
 
Het College of Music is dit collegejaar gestart met een vooropleiding voor de bacheloropleidingen. Zo’n twintig studenten volgen nu die vooropleiding. In september moeten de bachelors starten. Corsen: ‘In juni zijn er audities waarbij potentiële studenten voor een commissie laten zien wat hun vaardigheden zijn.
 
We hopen op veel talenten die kiezen voor een professionele toekomst in de muziek zowel als muzikant, maar ook als muziekdocent op scholen.”
 
Aanmelden voor de audities en meer informatie over de opleidingen is te vinden op de website www.uoc.cw/collegeofmusic.
 
Het docententeam van het College of Music bestaat uit onder andere Randal Corsen, Cedric Dandare, Eric Calmes en Pernell Saturnino die allen zelf een conservatoriumopleiding hebben gedaan en hun sporen in de muziekwereld hebben verdiend.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.