Wet Frankrijk verbiedt dolfijnen in gevangenschap

FRANKRIJK - In Frankrijk is het vanaf nu verboden om dolfijnen en orka’s in gevangenschap te fokken. Ook mag er geen contact meer zijn tussen de dieren en het publiek.
 
De Franse minister van Milieu heeft een wet ondertekend die voorplanting van dolfijnen in gevangenschap strenger gaat controleren.
 
De wet werd aangenomen nadat bekend werd dat sommige dieren in gevangenschap, zoals dierentuinen, worden gedrogeerd. Volgens de nieuwe wet mogen dolfijnen en andere walvisachtigen niet meer in gevangenschap worden gehouden. Er wordt echter een uitzondering gemaakt voor de dieren die al in de dierentuin leven. Zij hoeven niet worden vrijgelaten.
 
De nieuwe wet legt ook vast dat zwemmen met dolfijnen vanaf nu verboden is. Ook elke andere vorm van contact tussen de zeedieren en het publiek is niet langer toegestaan. Daarnaast moeten de ruimtes waarin de dieren leven groter worden gemaakt en mag er niet zoveel chloor meer in het water worden gebruikt. De dierentuinen hebben zes maanden de tijd om deze aanpassingen door te voeren. Over het vergroten van de ruimtes mogen zij iets langer doen: daar krijgen zij drie jaar de tijd voor.
 
In Nederland en op de Nederlandse Cariben is het fokken van dolfijnen en andere zeedieren in gevangenschap nog wel toegestaan. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.