Wet Frankrijk verbiedt dolfijnen in gevangenschap

FRANKRIJK - In Frankrijk is het vanaf nu verboden om dolfijnen en orka’s in gevangenschap te fokken. Ook mag er geen contact meer zijn tussen de dieren en het publiek.
 
De Franse minister van Milieu heeft een wet ondertekend die voorplanting van dolfijnen in gevangenschap strenger gaat controleren.
 
De wet werd aangenomen nadat bekend werd dat sommige dieren in gevangenschap, zoals dierentuinen, worden gedrogeerd. Volgens de nieuwe wet mogen dolfijnen en andere walvisachtigen niet meer in gevangenschap worden gehouden. Er wordt echter een uitzondering gemaakt voor de dieren die al in de dierentuin leven. Zij hoeven niet worden vrijgelaten.
 
De nieuwe wet legt ook vast dat zwemmen met dolfijnen vanaf nu verboden is. Ook elke andere vorm van contact tussen de zeedieren en het publiek is niet langer toegestaan. Daarnaast moeten de ruimtes waarin de dieren leven groter worden gemaakt en mag er niet zoveel chloor meer in het water worden gebruikt. De dierentuinen hebben zes maanden de tijd om deze aanpassingen door te voeren. Over het vergroten van de ruimtes mogen zij iets langer doen: daar krijgen zij drie jaar de tijd voor.
 
In Nederland en op de Nederlandse Cariben is het fokken van dolfijnen en andere zeedieren in gevangenschap nog wel toegestaan. 

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.