Succesvolle buluitreiking UoC

WILLEMSTAD - Afgelopen vrijdag heeft de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) bullen uitgereikt aan 312 studenten.
 
De uitreiking werd o.a. bijgewoond door ministers Marilyn Alcala-Wallé, Zita Jesus-Leito en Quincy Girigorie, verschillende leden van het Parlement, leden van de Raad van Toezicht van de UoC en leden van de UoC-studentenraad, familieleden en vrienden van de afgestudeerden. Er was een grote menigte aanwezig tijdens de jaarlijkse buluitreiking van de Universiteit.
 
Tijdens deze officiële ceremonie informeerde Rector Magnificus, dr. Francis de Lanoy, dat er in totaal 266 bachelor- en 46 masterstudenten waren afgestudeerd, verdeeld over de vijf verschillende faculteiten. Het grootste gedeelte van de afgestudeerden (73%) is vrouw. De jongste student is 20 jaar, terwijl de oudste student 65 jaar is.
 
De studenten waren afkomstig uit 15 verschillende landen: Curaçao, Aruba, Bonaire, Nederland, St Maarten, Venezuela, Colombia, Suriname, Dominicaanse Republiek, China, Portugal, Costa Rica, Trinidad & Tobago, Mexico en India.
 
Van de afgestudeerden waren 80% afkomstig uit Curaçao en 20% afkomstig van de verschillende landen. Naast de Rector sprak dr. Angelino Viceisza als keynote speaker van de avond de afgestudeerden en het publiek toe. De valedictorian Roël Gonzalez van de Faculteit der Technische Wetenschappen hield een levendige speech. Na de officiële ceremonie vierden de afgestudeerden samen met hun familie op het UoC-terrein het historische moment in hun leven.
 
De inschrijving voor de nieuwe studenten zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 7 en maandag 10 juli 2017 van 8:00 tot 15:30 uur in de aula van de UoC.
 
 

Advocate Pastor Orlando B. regeert op vonnis

WILLEMSTAD - Mr. Natacha Harlequin uit Den Haag reageert vandaag met onderstaand persbericht op volgens haar 'wat onwaarheden naar buiten gebracht met betrekking tot het vonnis inzake O.B.'.

OM CuraƧao in beroep tegen uitspraak pastor Orlando B.

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao gaat in hoger beroep tegen de celstraf van negen jaar die pastor Orlando B. eerder deze maand opgelegd heeft gekregen. De straf zou te laag zijn.

15 jaar gevangenisstraf doodslag Teenerparade

WILLEMSTAD – Het Gerecht in Eerste Aanleg heeft de 23-jarige verdachte D.S.O., geboren te Colombia, op dinsdag 11 juli 2017 veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor de doodslag op de 18-jarige D’Xiane Ogenia.
disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio