Gezaghebber Sint-Eustatius tekent alsnog hoger beroep aan

St EUSTATIUS – Waarnemend gezaghebber van Sint-Eustatius, Julian Woodley, heeft hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak van het Gerecht in Eerste Aanleg van 15 juni
 
Woodley is het niet eens met de gerechtelijke uitspraak in de zaak die gedeputeerden Charles Woodley en Derrick Simmons tegen hem hadden aangespannen, omdat hij weigerde meerderheidsbesluiten van het college van gedeputeerden te ondertekenen. Dit kort-geding rechter dwong hem dat in een aantal gevallen alsnog te doen.
 
Volgens het Gerecht is er geen wettelijke basis waarop de waarnemend gouverneur kan weigeren rechtmatig genomen besluiten door het bestuurscollege te ondertekenen. Indien hij van mening is dat besluiten onrechtmatig zijn, kan hij via de rijksvertegenwoordiger zulke besluiten ter vernietiging aan de rijksregering voorleggen.
 
Kort na de uitspraak liet Gezaghebber Woodley nog weten de beslissing van de rechter te zullen respecteren en meerderheidsbesluiten te ondertekenen. Na overleg met zijn advocaat heeft hij toch besloten hoger beroep aan te tekenen. Het is nog niet bekend wanneer het Hof van Justitie het beroep zal behandelen.
 
Caribisch Netwerk

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.