OM Curaçao in beroep tegen uitspraak pastor Orlando B.

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao gaat in hoger beroep tegen de celstraf van negen jaar die pastor Orlando B. eerder deze maand opgelegd heeft gekregen. De straf zou te laag zijn.
 
B. werd veroordeeld tot negen jaar voor het misbruiken van vier jonge vrouwen en drie tienermeisjes. Daarnaast is de pastor van de zogeheten Rains of Blessingskerk veertien jaar ontzet uit zijn functie als kerkleider.
 
Het OM had achttien jaar celstraf en twintig jaar ontzetting uit zijn functie geëist. Ook de advocaat van B. heeft laten weten in beroep te gaan. Getuigenverklaringen zouden beter moeten worden getoetst. B. heeft het misbruik altijd ontkend.
 
De straf viel lager uit omdat op Curaçao sinds 2011 een nieuwe strafmaat voor zedendelicten geldt. Daarom wordt misbruik minder zwaar bestraft. Ook achtte de rechter het misbruik maar bij zeven van de tien slachtoffers in de zaak bewezen.
 
Naar aanleiding van de uitspraak werd afgelopen weekend op Curaçao een demonstratie georganiseerd. Honderden mensen gingen de straat op om de politiek te bewegen om de straffen voor seksueel misbruik te verhogen.
 
Rains of Blessings heeft naast de kerk op Curaçao meerdere dependances in Nederland. Ook in Rotterdam was er aangifte tegen de pastor gedaan, die zijn functie als kerkleider gebruikte om vrouwen tot seks te dwingen. Het jongste slachtoffer zegt vanaf haar elfde door B. misbruikt te zijn.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.