Voorbereidingen voor conferentie OM tegen criminaliteit

WILLEMSTAD - Vanmiddag vindt plaats de conferentie “Absolute Noodzaak; Samen optrekken tegen criminaliteit”. Het thema van vandaag is samen optrekken tegen criminaliteit.
 
Het is de enige manier om een antwoord te geven op de criminaliteit. Het is absoluut noodzakelijk. De conferentie wordt georganiseerd door het Openbaar Ministerie met deelname door vele hoogwaardigheidsbekleders uit het Koninkrijk.
 
De conferentie heeft vooraanstaande sprekers waaronder de Minister van justitie Quincy Girigorie, de Minister van Economische Zaken, Steven Martina, burgemeester van Breda Frank Depla en Procureur-generaal Guus Schram.
 
Deel van de conferentie is ook een paneldiscussie onder leiding van journaist John van den Heuvel met sprekers als Minister-president Eugene Rhuggenaath, gezaghebber van Bonaire Edison Rijna, advocaat Karel Frielink, Hoofdofficier van Justitie van Sint Maarten Ton Maan, burgemeester Frank Depla en de Hoofd van de Landsrecherche Curaçao Medgar Elisa.
 
Ter voorbereiding van de paneldiscussie heeft vanmorgen een bijeenkomst plaatsgevonden met alle panelleden. (zie foto)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.