Maria Immaculata Lyceum brengt jaarlijks bezoek aan UoC

WILLEMSTAD - Zoals jaarlijks brachten ook dit jaar de eindexamen havo- en vwo-leerlingen van het MIL samen met hun begeleiders een bezoek aan de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC).
 
De UoC verzorgt elk jaar een afwisselend programma aan de leerlingen. Tijdens het eerste gedeelte van de ochtend worden ze in de aula van de UoC verwelkomt waarna ze vervolgens informatie ontvangen van de studiemogelijkheden aan de UoC, de ondersteunende diensten die op de UoC zelf worden aangeboden, de uitwisselingsprogramma’s van de UoC en de
kosten van de opleiding.
 
De leerlingen werden in groepen verdeeld waarbij ze samen een vragenlijst moesten invullen. De antwoorden konden ze vinden op het terrein van de UoC of door interactie met studenten of personeelsleden van de UoC. Op deze manier krijgen de leerlingen informatie over de UoC op een interactieve manier waarbij zij ook heel veel plezier beleven. Tijdens de pauze werd er een prijsuitreiking georganiseerd waarbij de drie groepen met de meeste punten hun prijzen in ontvangst konden nemen.
 
Na de pauze konden de leerlingen inhoudelijke informatie ontvangen van de faculteit van hun keuze. Hierbij werden ze toegesproken door de studenten en docenten van de afzonderlijke faculteiten.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.