NWO-project UoC over Seksuele en Gender burgerschap

WILLEMSTAD - Op maandag 4 september jl. vond er op de UoC een informatieavond en brainstormsessie plaats met stakeholders in het kader van het NWO-project Cultural Practices of Citizenship under Conditions of Fragmented Sovereignty: Gendered and Sexual Citizenship in Curaçao and Bonaire.
 
In dit NWO-project is er een samenwerking tussen de Universiteit van Amsterdam en de Algemene Faculteit van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez. De studie richt zich op Curaçao en Bonaire en onderzoekt hoe vrouwen en seksuele minderheden vanuit een historisch perspectief en heden ten dage, een onderdeel van de samenleving vormen of worden buiten gesloten alsook hoe de grenzen van burgerschap hierdoor worden verlegd.
 
Het NWO-project wordt uitgevoerd door dr. Sruti Bala (Universiteit van Amsterdam), dr. Rose Mary Allen (Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez) en twee PhD-kandidaten Jacqueline Martis (Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez) en Wigbertson Julian Isenia (Universiteit van Amsterdam).
 
In het kader van het onderzoek zal er op 21 september om 19:30 uur een ‘Sexual Diversity Movie Night’ in Casa Moderna in Punda gehouden worden en zal er in november een lezing en workshop worden gehouden op Curaçao met prof. dr.
Gloria Wekker en dr. Sruti Bala.

OM eist geen straf tegen agenten in zaak Mitch Henriquez

Het Openbaar Ministerie eist geen straf tegen de twee agenten die terechtstaan voor hun rol bij de dood van Mitch Henriquez. Ze zijn volgens het OM alleen schuldig aan mishandeling, omdat het geweld dat ze gebruikten buitenproportioneel was, zei een officier van justitie in het requisitoir.

VanEps Kunneman VanDoorne celebrates eightieth anniversary

WILLEMSTAD - To celebrate the 80th anniversary of VanEps Kunneman VanDoorne, the firm launched a new event concept on Friday 10 November called ‘RECHT&’ (literally: ‘LAW&’), an interactive knowledge café.

Online veiling vliegtuig CanadAir

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao gaat van start met de veiling een in beslag genomen vliegtuig CanadAir CL-600-2B16 met registratienummer N545SD.
disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio