Geen rechtszittingen tot nader order op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba

Philipsburg / Oranjestad/ The Bottom – Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba hebben de afgelopen dagen veel moeten doorstaan door orkaan Irma. Er is grote schade op de eilanden en het zal even duren voordat het normale leven weer op gang komt.
 
Ook het Gerechtsgebouw, beter bekend als The Courthouse, in Philipsburg heeft schade opgelopen en het is nog onduidelijk wanneer het Hof aan de reparaties kan beginnen.
 
Voorlopig kan de griffie niet open en kunnen geen zittingen worden gehouden. Ook Sint Eustatius en Saba kunnen hierdoor niet bediend worden.
 
Door de ontstane situatie dreigen wettelijke termijnen niet te worden gehaald. Het Hof zal richting de advocatuur een bericht doen uitgaan over de beleidslijn die zal worden gevolgd in geval van termijnoverschrijdingen in in ieder geval civiele, straf en bestuurszaken.
 
Ook zal het Hof, zodra overleg mogelijk is met het Sint Maartense Openbaar Ministerie en de strafrechtadvocaten, bepalen op welke wijze de beoordeling van (de voortzetting van) het voorarrest van huidige gedetineerden vorm zal krijgen.
 
Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie leeft mee met de slachtoffers van orkaan Irma en houden een ieder op de eilanden in gedachten en in gebed. Het Hof hoopt dat Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba snel bovenop komen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.