Geen rechtszittingen tot nader order op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba

Philipsburg / Oranjestad/ The Bottom – Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba hebben de afgelopen dagen veel moeten doorstaan door orkaan Irma. Er is grote schade op de eilanden en het zal even duren voordat het normale leven weer op gang komt.
 
Ook het Gerechtsgebouw, beter bekend als The Courthouse, in Philipsburg heeft schade opgelopen en het is nog onduidelijk wanneer het Hof aan de reparaties kan beginnen.
 
Voorlopig kan de griffie niet open en kunnen geen zittingen worden gehouden. Ook Sint Eustatius en Saba kunnen hierdoor niet bediend worden.
 
Door de ontstane situatie dreigen wettelijke termijnen niet te worden gehaald. Het Hof zal richting de advocatuur een bericht doen uitgaan over de beleidslijn die zal worden gevolgd in geval van termijnoverschrijdingen in in ieder geval civiele, straf en bestuurszaken.
 
Ook zal het Hof, zodra overleg mogelijk is met het Sint Maartense Openbaar Ministerie en de strafrechtadvocaten, bepalen op welke wijze de beoordeling van (de voortzetting van) het voorarrest van huidige gedetineerden vorm zal krijgen.
 
Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie leeft mee met de slachtoffers van orkaan Irma en houden een ieder op de eilanden in gedachten en in gebed. Het Hof hoopt dat Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba snel bovenop komen.

OM eist geen straf tegen agenten in zaak Mitch Henriquez

Het Openbaar Ministerie eist geen straf tegen de twee agenten die terechtstaan voor hun rol bij de dood van Mitch Henriquez. Ze zijn volgens het OM alleen schuldig aan mishandeling, omdat het geweld dat ze gebruikten buitenproportioneel was, zei een officier van justitie in het requisitoir.

VanEps Kunneman VanDoorne celebrates eightieth anniversary

WILLEMSTAD - To celebrate the 80th anniversary of VanEps Kunneman VanDoorne, the firm launched a new event concept on Friday 10 November called ‘RECHT&’ (literally: ‘LAW&’), an interactive knowledge café.

Online veiling vliegtuig CanadAir

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao gaat van start met de veiling een in beslag genomen vliegtuig CanadAir CL-600-2B16 met registratienummer N545SD.
disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio