Geen rechtszittingen tot nader order op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba

Philipsburg / Oranjestad/ The Bottom – Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba hebben de afgelopen dagen veel moeten doorstaan door orkaan Irma. Er is grote schade op de eilanden en het zal even duren voordat het normale leven weer op gang komt.
 
Ook het Gerechtsgebouw, beter bekend als The Courthouse, in Philipsburg heeft schade opgelopen en het is nog onduidelijk wanneer het Hof aan de reparaties kan beginnen.
 
Voorlopig kan de griffie niet open en kunnen geen zittingen worden gehouden. Ook Sint Eustatius en Saba kunnen hierdoor niet bediend worden.
 
Door de ontstane situatie dreigen wettelijke termijnen niet te worden gehaald. Het Hof zal richting de advocatuur een bericht doen uitgaan over de beleidslijn die zal worden gevolgd in geval van termijnoverschrijdingen in in ieder geval civiele, straf en bestuurszaken.
 
Ook zal het Hof, zodra overleg mogelijk is met het Sint Maartense Openbaar Ministerie en de strafrechtadvocaten, bepalen op welke wijze de beoordeling van (de voortzetting van) het voorarrest van huidige gedetineerden vorm zal krijgen.
 
Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie leeft mee met de slachtoffers van orkaan Irma en houden een ieder op de eilanden in gedachten en in gebed. Het Hof hoopt dat Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba snel bovenop komen.

Public Prosecutor Henk Jan Starrenburg tackle truancy issues in Statia schools

STATIA - Public Prosecutor for Saba, St. Eustatius and Bonaire Henk Jan Starrenburg on Thursday, February 15th, 2018, met with a group of parents and students, whom since the start of the year had missed too many hours of school, as a result of skipping classes.

Pechtold and Meijer election observers in St. Maarten

THE HAGUE--Chairman of the Permanent Committee for Kingdom Relations of the Second Chamber of the Dutch Parliament Alexander Pechtold and Senator Meta Meijer will be part of the international team of observers at Monday’s elections in St. Maarten.

Procureur-generaal Roger Bos over het OM Sint Maarten

In september vorig jaar mocht ik hier als PG van Sint Maarten de BES en Curaçao beginnen met mijn werkzaamheden, goed voorbereid dacht ik en vol energie ging ik aan de slag.
disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio