Wetsvoorstel Netherlands Commercial Court kan door Kamer worden behandeld

DEN HAAG - Het wetsvoorstel dat nodig is om de Netherlands Commercial Court (NCC) van start te kunnen laten gaan, is vandaag niet controversieel verklaard door de Tweede Kamer.
 
Dit betekent dat het voorstel gewoon op korte termijn kan worden behandeld door de Kamer. Als een wetsvoorstel wél controversieel is, wordt het niet behandeld tot er een nieuwe regering is.
 
Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, reageert verheugd: ‘Wij zijn blij dat Kamer gewoon aan de slag kan. Het brengt de NCC weer een stap dichterbij. Wij zijn klaar om van start te gaan zodra dit wettelijk kan.’
 
De NCC, een bijzondere kamer van de Amsterdamse rechtbank en het gerechtshof Amsterdam, wordt opgericht om snel en deskundig in het Engels recht te kunnen spreken in internationale handelsgeschillen. Hier is behoefte aan bij het bedrijfsleven. Voor de inrichting van de NCC is wetgeving nodig onder meer om het mogelijk te maken om in het Engels uitspraak te doen. De Rechtspraak wil van start met de NCC als het parlement heeft ingestemd met het wetsvoorstel.
 
 
Bron: Rechtspraak

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.