Honderden scholieren uit Sint-Maarten nu in het buitenland

DEN HAAG – Van de 8.400 scholieren van Sint-Maarten, zijn er naar verwachting tussen de 450 en 600 jongeren in het buitenland na orkaan Irma gegaan.

 
Dat blijkt uit schattingen van UNICEF van eind oktober, schrijft staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) aan de Tweede Kamer.
 
“Een aantal daarvan volgt geen onderwijs op Sint-Maarten, omdat zij zich niet op Sint-Maarten bevinden”, aldus Knops. Op het eiland zijn drie scholen onbruikbaar na de orkaan. “De leerlingen zijn verhuisd naar een andere locatie.”
 
Kamerleden hebben dinsdag vragen gesteld over het onderwijs op Sint-Maarten na orkaan Irma. Het is niet zeker of de jongeren in het buitenland onderwijs genieten. UNICEF hoopt dat er snel meer duidelijkheid volgt.
 
GroenLinks maakt zich zorgen over de omstandigheden op het eiland waarin kinderen eindexamens moeten doen. Kamerlid Liesbeth van Tongeren heeft dinsdag aan staatssecretaris Knops gevraagd of middelbare scholieren van Sint-Maarten desnoods hun eindexamens in Nederland zouden kunnen doen.
 
Volgens Knops is er ‘geen indicatie om aan te nemen dat de eindexamens niet op Sint-Maarten kunnen worden afgenomen’. “Sint-Maarten heeft prioriteit gegeven aan de examenklassen bij het opstarten van de scholen op 2 oktober 2017. De examenkandidaten gaan dus al weer ruim een maand naar school.”
 
‘Rust om je voor te bereiden’ en ‘goed kunnen slapen’ is wat Van Tongeren nu net zo belangrijk. “Ik weet nog dat ik zelf eindexamen deed en ook dat mijn zoon dat deed. Het is heel ingewikkeld om je eindexamen te halen als de situatie om jou heen echt heel slecht is”, aldus Van Tongeren.
 
Hoeveel van eindexamenkandidaten uit Sint-Maarten zich na de orkaan zich in Nederland bevinden, wordt niet bekendgemaakt in de schriftelijke antwoorden van de staatssecretaris.
 
Bron: NTR/CaribischNetwerk

US expert says opportunities abound for Caribbean region in cannabis trade

NEW YORK, United States--Caribbean governments contemplating the decriminalisation of the cannabis industry have been warned by one United States expert not to overtax the sector.

Jeugd Casus Overleg successful on St. Eustatius

STATIA - Stakeholders on St. Eustatius held the last Jeugd Casus Overleg (JCO), for the 2017-2018 school year on Thursday, June 14th, 2018. The JCO is a monthly integral discussion between representatives of the Public Prosecutor’s Office, Court of Guardianship, Police Department, Truancy Department and the Gwendolyn van Putten School.

Hof schorst directeur havenbedrijf Sint Maarten

PHILIPSBURG - Donderdag 14 juni 2018, heeft het Hof uitspraak gedaan in de civiele enquêtezaak die het Openbaar Ministerie (OM) heeft aangespannen tegen het havenbedrijf van Sint Maarten.
disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio