Nederlandse overheid waarschuwt Sint Maartenaren die naar Nederland willen

DEN HAAG/PHILIPSBURG - De Nederlandse overheid waarschuwt Sint Maartenaren die vanwege de orkaanschade overwegen naar Nederland te vertrekken dat ze zich na aankomst zelf moeten zien te redden.
 
“Als u wilt vertrekken van Sint Maarten is het belangrijk dat u een realistisch beeld heeft van het perspectief bij terugkeer in Nederland. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen of u wel of niet weggaat van Sint Maarten” zo luidt de tekst op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 
Op hulp bij het vinden van huisvesting hoeft men niet te rekenen: “U bent zelf verantwoordelijk om uw verblijf in Nederland te regelen. Bijvoorbeeld bij familie of vrienden of op een andere manier. Doe dat voordat u vertrekt naar Nederland. Omdat woonruimte in veel gemeenten schaars is moet iedereen in Nederland hier zelf actief naar op zoek.”
 
Benadrukt wordt dat de hulpverlening die Nederland na de orkaan aan Sint Maarten biedt, gericht is op het eiland zelf. “Dat geldt zowel voor de wederopbouw als voor de noodhulp. Kiest u er toch voor om te vertrekken naar Nederland, of in Nederland te blijven? Dan bent u onder andere zelf verantwoordelijk om in Nederland in uw levensonderhoud te voorzien.”
 
Deze uitgangspunten gelden overigens voor iedereen die vanuit de Caribische delen naar Europees Nederland verhuist. Het onderwerp werd actueel toen zich in de eerste weken na Irma complete gezinnen die het verwoeste Sint Maarten waren ontvlucht bij gemeenten aanklopten voor bijstand en huisvesting.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.