Achttien studenten Civil Engineering UoC ontvangen BIM-certificaat Infraworks en Civil 3D

WILLEMSTAD - Eerder dit jaar organiseerde de Faculteit der Technische Wetenschappen van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) i.s.m. het Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) een intensieve BIM-cursus Infraworks en Civil 3D.
 
Deze week was de certificaatuitreiking. BIM, dat staat voor Building Information Modelling, zal een belangrijke rol in de wereld van de bouw en infrastructuur gaan spelen.
 
Tijdens het intensieve programma, dat dagelijks van 8:30 tot 17:00 uur duurde, werd kennis gemaakt met de mogelijkheden van het BIM-softwareprogramma Infraworks en Civil 3D en leerden de studenten het programma zo optimaal mogelijk toe te passen.
 
Middels dit programma kunnen zeer effectieve stedenbouwkundige en infrastructurele 3 dimensionale tekeningen gemaakt worden. Middels dit soort programma’s wordt het civiele project realtime gemodelleerd en bevat deze alle werkelijke informatie zoals geometrische gegevens, GIS-gegevens, kosten, materiaal, aantallen en maatvoering.
 
Dit heeft als voordeel dat alle partijen in hetzelfde model kunnen werken (centraal 3D model met daarin alle benodigde informatie gebundeld) met daardoor heldere en transparante communicatie, kortere doorlooptijd en efficiënte werkwijze en integrale afstemming tussen partijen. De kans op faalkosten worden hierdoor aanzienlijk lager dan bij een traditioneel bouwproces.
 
Er zullen dit jaar nog meer BIM-cursussen worden georganiseerd. Niet alleen voor de technische studenten, maar ook voor het bedrijfsleven. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk een gemengde groep ontstaat van zowel stedenbouwkundigen, architecten, civiel-technici, bouwkundigen, constructeurs, installateurs, overheid en aannemers.
 
Zonder de samenwerking met het MEO (Ministerio di Desaroyo Ekonómiko) was deze belangrijke ontwikkeling niet mogelijk geweest. De UoC waardeert deze belangrijke en fijne samenwerking dan ook heel erg.
 
Het jaar 2018 wordt hét jaar van de Faculteit der Technische Wetenschappen. Na dit mooie nieuws volgt vóór het einde van het collegejaar de opening van de compleet vernieuwde en moderne TechLabs van de faculteit, met o.a. een 3D-LAB, Drones-LAB,
GreenEnergy-LAB, BIM-LAB, ICT-LAB en een eFAB-LAB. Ook presenteert de UoC vernieuwde opleidingen met thema’s als aerospace, blockchain, robotics, AI en smart architecture.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.