Universiteit van Curaçao en Tinkersjòp van CSMC ondertekenen MoU

WILLEMSTAD - Maandag 26 maart jl. hebben de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) en het bestuur van het initiatief Tinkersjòp van de stichting Children’s Science Museum Curaçao (CSMC) een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om samen te werken bij realisatie van de gezamenlijke doelen.
 
Men richt zich op het inzetten van een zelf ontdekkende en participatieve leerervaring van kinderen op het gebied van wetenschap, techniek, kunst en maatschappelijke ontwikkelingen, inspelend op de natuurlijke nieuwsgierigheid van het kind. Ook het promoveren van STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, & Mathematics) bij jongeren, beginnende bij kinderen van het funderend onderwijs.
 
Met name de Algemene Faculteit en de Faculteit der Technische Wetenschappen zullen betrokken worden bij de uitwerking van dit MoU, door te appelleren aan de nieuwsgierigheid van het kind voor wetenschap, techniek en maatschappelijke ontwikkelingen. 
 
Er zal sprake zijn van kennisoverdracht, ondersteuning, ontwikkeling van experimenten, ontwikkeling van lesprogramma’s, organisatie van activiteiten vanuit studenten en docenten van de twee faculteiten. Kinderen vanaf 8 jaar zullen niet alleen technologische experimenten doen en werken aan technische uitvindingen, maar ze worden tevens uitgedaagd om te onderzoeken, te ontdekken, uit te vinden, te bouwen en daarover na te denken. De kinderen zullen in dit concept actief leren. 
 
Tinkersjòp is opgezet in ‘Kurá di Arte’, waarbij de UoC een TECHLAB, met onder andere vele soorten 3D printers, een maquette-ruimte en een robot-lab, beschikbaar stelt. Op deze manier zullen de UoC en Tinkersjòp gezamenlijk bijdragen aan het verder promoveren van STEAM bij jongeren, beginnend bij kinderen van het funderend onderwijs. 
 
Het doel van deze samenwerking is om uiteindelijk een plek waar de gehele bevolking naartoe kan, te realiseren. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen hier ontwerpen, bouwen en hun eigen creaties maken. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.