Grens Venezuela en ABC-eilanden weer open

CARACAS - Minister Blok is na zijn bezoeken aan Sint Maarten, Aruba, Curaçao en Colombia doorgereisd naar Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Daar ondertekende hij samen met vicepresidenten El Aissami en Soteldo een akkoord over de opheffing van de grensblokkade die Venezuela eerder dit jaar had opgeworpen.
 
President Maduro van Venezuela sloot de grens omdat de eilanden volgens hem niet genoeg zouden doen om de smokkel van onder meer drugs, wapens, geld, goud en koper tegen te gaan. De landen hebben nu afgesproken samen actief smokkel te bestrijden.
 
De opheffing van de grensblokkade moet leiden tot herstel van al het reguliere verkeer tussen vooral Aruba en Curaçao met buurland Venezuela. Het akkoord houdt ook in dat de smokkelactiviteiten op deze routes actief door de betrokken landen worden tegengegaan. De grensblokkade stond hoog op de agenda in de gesprekken van minister Blok met de premiers van de Caribische delen van het Koninkrijk.  
 
Minister Blok: "Door de inzet van ons diplomatieke netwerk kon ik de grenssluiting deblokkeren. Dit is goed voor de Caribische regio en de relatie met buurland Venezuela."
 
Voor vertrek uit Nederland sprak minister Blok al telefonisch met zijn Venezolaanse collega Arreaza. Zij spraken af snel een oplossing te zoeken.  
 
De afgelopen dagen kwamen de diplomatieke contacten in een stroomversnelling. Hierdoor werd een bezoek aan Caracas mogelijk om het akkoord te tekenen dat de grensblokkade moet opheffen.
 
In zijn gesprek met de Venezolaanse autoriteiten is minister Blok ook ingegaan op de huidige situatie in Venezuela.  
Venezuela gaat al enige tijd gebukt onder een economische crisis.

Hof van Justistie in alle tinten blauw voor autisme

WILLEMSTAD - Een aantal medewerkers van de vestiging Curaçao van het Hof van Justitie samen op de foto gegaan in alle tinten blauw. Het doel was steun te geven aan de autisme maand.

Three men arrested for entering St. Maarten with false documents

PHILIPSBURG--The Police Alpha Team at Princess Juliana International Airport (PJIA) arrested B.R.G.J. and E.M.C.R., who arrived on the Air Antilles flight from Port-au-Prince, Haiti, at 4:35pm Wednesday last week. Both passengers were nationals of the Dominican Republic.

World Bank accord: Historic moment for St. Maarten and the Netherlands

THE HAGUE/WASHINGTON DC--The signing of the agreement with the World Bank in Washington DC on Monday to manage the St. Maarten Reconstruction Trust Fund was an historic moment for both the island and the Netherlands.
disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio