Cybercriminaliteit in de schijnwerpers op Curaçao

WILLEMSTAD - Ruim 150 personen uit de hele regio hebben vandaag, op 11 april 2018, deelgenomen aan de geslaagde Caribbean Cybercrime Conference op Curaçao.
 
Gastspreker was beveiligingsexpert Deon Olton. Hij is de directeur van de Caribbean Cyber Security Center in Barbados. Hij sprak over "The evolution of Cybercrime in the Caribbean".
 
De aanwezigen hebben ook actief deelgenomen aan sessies over "crime analysis" en "digital forensics" waarbij onderwerpen de revue passeerden als forensische applicaties, hacking, effectieve intelligentie, data-ontsluitig op sociale webbronnen, het darkweb en ook bijvoorbeeld Google als wapen in de strijd tegen cybercrime.
 
De conferentie bleek zeer actueel. De nood tot het vergroten van de awareness en preventie is nodig. Cyber aanvallen nemen namelijk toe. Een goede voorbeeld is de cybercrime-aanval op 2 april op de servers van overheid van Sint Maarten.
 
Minister-president van Curaçao, Eugene Rhuggenaath, heeft de conferentie afgesloten met oproep voor meer samenwerking tussen landen in Caribisch gebied en voor meer samenwerking binnen landen zowel publiek- als privaat.
 
De Caribbean Cybercrime Conference is georganiseerd door het Parket Procureur-generaal (PPG), RST en het Nederlandse bedrijf DataExpert.

Eerste Kamer akkoord: Nederland krijgt internationale handelskamer

DEN HAAG - De Eerste Kamer heeft ingestemd met wetgeving die Engelstalige rechtspraak mogelijk maakt.

UoC Symposium Future Proofing 2050

WILLEMSTAD - Afgelopen donderdag, 29 november 2018, hebben de derdejaarsstudenten van de bacheloropleiding Human Resource Management van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomes (UoC), een symposium georganiseerd omtrent Future Proofing 2050.

Schorsing van Inspecteur-generaal bij de Inspectie voor de Volksgezondheid Huurman wordt niet uitgesteld

WILLEMSTAD - Op 19 november 2018 heeft de Regering de Inspecteur-generaal bij de Inspectie voor de Volksgezondheid Jan Huurman voor een maand geschorst. De Inspecteur-generaal heeft het Gerecht in Ambtenarenzaken verzocht om deze beslissing uit te stellen.