Cybercriminaliteit in de schijnwerpers op Curaçao

WILLEMSTAD - Ruim 150 personen uit de hele regio hebben vandaag, op 11 april 2018, deelgenomen aan de geslaagde Caribbean Cybercrime Conference op Curaçao.
 
Gastspreker was beveiligingsexpert Deon Olton. Hij is de directeur van de Caribbean Cyber Security Center in Barbados. Hij sprak over "The evolution of Cybercrime in the Caribbean".
 
De aanwezigen hebben ook actief deelgenomen aan sessies over "crime analysis" en "digital forensics" waarbij onderwerpen de revue passeerden als forensische applicaties, hacking, effectieve intelligentie, data-ontsluitig op sociale webbronnen, het darkweb en ook bijvoorbeeld Google als wapen in de strijd tegen cybercrime.
 
De conferentie bleek zeer actueel. De nood tot het vergroten van de awareness en preventie is nodig. Cyber aanvallen nemen namelijk toe. Een goede voorbeeld is de cybercrime-aanval op 2 april op de servers van overheid van Sint Maarten.
 
Minister-president van Curaçao, Eugene Rhuggenaath, heeft de conferentie afgesloten met oproep voor meer samenwerking tussen landen in Caribisch gebied en voor meer samenwerking binnen landen zowel publiek- als privaat.
 
De Caribbean Cybercrime Conference is georganiseerd door het Parket Procureur-generaal (PPG), RST en het Nederlandse bedrijf DataExpert.

Overleg Eerste Kamer over vluchtelingen uit Venezuela

DEN HAAG - De commissie Koninkrijksrelaties en Immigratie & Asiel voerden op 16 april mondeling overleg met staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de verantwoordelijkheden voor de bescherming van mensenrechten van (Venezolaanse) vluchtelingen, asielzoekers en migranten in het Caribisch deel van het Koninkrijk, in de context van de staatkundige verhoudingen binnen het Koninkrijk.

Centrale Bank Aruba wil strenger toezicht registratie geldtransactiebedrijven

ORANJESTAD – Alle natuurlijke personen en ondernemingen die actief zijn als geldtransactiebedrijf en niet beschikken over de vereiste registratie, moeten hun activiteiten onmiddellijk staken.

PG's van Aruba en Colombia ondertekenen MOU tussen beide landen

BOGOTA/ORANJESTAD - De procureur-generaal van Aruba Alexander van Dam en de Fiscal General van Colombia Nestor Humberto Martinez hebben 11 april 2019 in Bogota een Memorandum van Overeenstemming (MOU) ondertekend tussen Aruba en Colombia.