Cybercriminaliteit in de schijnwerpers op Curaçao

WILLEMSTAD - Ruim 150 personen uit de hele regio hebben vandaag, op 11 april 2018, deelgenomen aan de geslaagde Caribbean Cybercrime Conference op Curaçao.
 
Gastspreker was beveiligingsexpert Deon Olton. Hij is de directeur van de Caribbean Cyber Security Center in Barbados. Hij sprak over "The evolution of Cybercrime in the Caribbean".
 
De aanwezigen hebben ook actief deelgenomen aan sessies over "crime analysis" en "digital forensics" waarbij onderwerpen de revue passeerden als forensische applicaties, hacking, effectieve intelligentie, data-ontsluitig op sociale webbronnen, het darkweb en ook bijvoorbeeld Google als wapen in de strijd tegen cybercrime.
 
De conferentie bleek zeer actueel. De nood tot het vergroten van de awareness en preventie is nodig. Cyber aanvallen nemen namelijk toe. Een goede voorbeeld is de cybercrime-aanval op 2 april op de servers van overheid van Sint Maarten.
 
Minister-president van Curaçao, Eugene Rhuggenaath, heeft de conferentie afgesloten met oproep voor meer samenwerking tussen landen in Caribisch gebied en voor meer samenwerking binnen landen zowel publiek- als privaat.
 
De Caribbean Cybercrime Conference is georganiseerd door het Parket Procureur-generaal (PPG), RST en het Nederlandse bedrijf DataExpert.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.