Cybercriminaliteit in de schijnwerpers op Curaçao

WILLEMSTAD - Ruim 150 personen uit de hele regio hebben vandaag, op 11 april 2018, deelgenomen aan de geslaagde Caribbean Cybercrime Conference op Curaçao.
 
Gastspreker was beveiligingsexpert Deon Olton. Hij is de directeur van de Caribbean Cyber Security Center in Barbados. Hij sprak over "The evolution of Cybercrime in the Caribbean".
 
De aanwezigen hebben ook actief deelgenomen aan sessies over "crime analysis" en "digital forensics" waarbij onderwerpen de revue passeerden als forensische applicaties, hacking, effectieve intelligentie, data-ontsluitig op sociale webbronnen, het darkweb en ook bijvoorbeeld Google als wapen in de strijd tegen cybercrime.
 
De conferentie bleek zeer actueel. De nood tot het vergroten van de awareness en preventie is nodig. Cyber aanvallen nemen namelijk toe. Een goede voorbeeld is de cybercrime-aanval op 2 april op de servers van overheid van Sint Maarten.
 
Minister-president van Curaçao, Eugene Rhuggenaath, heeft de conferentie afgesloten met oproep voor meer samenwerking tussen landen in Caribisch gebied en voor meer samenwerking binnen landen zowel publiek- als privaat.
 
De Caribbean Cybercrime Conference is georganiseerd door het Parket Procureur-generaal (PPG), RST en het Nederlandse bedrijf DataExpert.

Hof van Justistie in alle tinten blauw voor autisme

WILLEMSTAD - Een aantal medewerkers van de vestiging Curaçao van het Hof van Justitie samen op de foto gegaan in alle tinten blauw. Het doel was steun te geven aan de autisme maand.

Three men arrested for entering St. Maarten with false documents

PHILIPSBURG--The Police Alpha Team at Princess Juliana International Airport (PJIA) arrested B.R.G.J. and E.M.C.R., who arrived on the Air Antilles flight from Port-au-Prince, Haiti, at 4:35pm Wednesday last week. Both passengers were nationals of the Dominican Republic.

World Bank accord: Historic moment for St. Maarten and the Netherlands

THE HAGUE/WASHINGTON DC--The signing of the agreement with the World Bank in Washington DC on Monday to manage the St. Maarten Reconstruction Trust Fund was an historic moment for both the island and the Netherlands.
disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio