Advocaat Murray treedt op tegen Sumusica Curaçao in verband met Ponton Festival

WILLEMSTAD – Advocaat Mirto Murray van Murray Attorneys at Law heeft namens een vijftal klanten organisator Sumusica Curaçao bv gesommeerd te betalen voor geleverde diensten of donaties terug te storten in verband met het afgelaste Curacao Ponton Festival.
 
Dit festival werd vorige week last minuet afgeblazen, waardoor een groot aantal mensen die een kaartje hebben gekocht, maar ook leveranciers, gedupeerd werden.
 
Murray tegen het Antilliaans Dagblad: ,,Het gaat om bedragen die variëren van 10.000 gulden sponsoring tot 30.000 gulden aan een leverancier.”
 
De advocaat hekelt vooral het feit dat de organisatie en managing director Gìsgard Felida nauwelijks communiceren met betrokkenen. Murray kan zich voorstellen dat een deel van de inkomsten uit kaartverkoop en sponsorgelden is uitgegeven aan de vooruitbetaling en onkostenvergoeding van artiesten.
 
,,Ik begrijp ook dat het tijd vraagt om te organiseren hoe en waar het geld wordt terugbetaald. Maar er is nu een week verstreken, dan verwacht je meer duidelijkheid.”
 
Aan Dolfijn FM liet een gedupeerde gisteren inderdaad weten van Felida bericht te hebben gekregen dat terugbetaling niet mogelijk is, omdat er geen geld is. ,,We zoeken een oplossing en zodra we die hebben gevonden zullen we laten weten hoe mensen hun geld kunnen terugkrijgen”, schrijft Felida.
 
Vorig week kondigde Sumusica nog aan deze week duidelijkheid te geven over de restitutie van de betalingen voor kaartjes.De tickets voor het Curaçao Ponton Festival dat op 5, 6 en 7 april zou plaatsvinden, werden ook aangeboden bij Van den Tweel te Zeelandia. Verschillende gedupeerden hebben geprobeerd om daar hun geld terug te krijgen. Maar in een officiële mededeling benadrukt de supermarkt ‘uitsluitend ruimte voor kaartverkoop ter beschikking te hebben gesteld’.
 
Volgens manager Mischa Verzuu gebeurde dat op een speciale plek in de supermarkt door duidelijk herkenbare medewerkers van de organisatie van het Ponton Festival.
 
,,Het zag er allemaal heel professioneel uit. Het evenement werd ook gesteund door de lokale media en had grote sponsors zoals Fun Miles en het toeristenbureau CTB. Iedereen had er vertrouwen in. Wij hebben daarom toestemming gegeven om bij ons kaartjes te verkopen. Maar we hebben ervan geleerd. Dit doen we nooit meer op deze manier”, zegt Verzuu. In de toekomst zal Van den Tweel de kaartverkoop voor evenementen in eigen hand houden. Het geld dat binnenkomt, wordt pas achteraf aan de betreffende organisatie afgedragen.
 
Verzuu: ,,Nu waren er zes tot acht voorverkoopadressen en is onduidelijk wat er bij ons is verkocht.” Verzuu benadrukt de gang van zaken te betreuren en hoopt op een oplossing. ,,Wij hebben het liefst dat Sumusica hier komt zitten om onze klanten het geld van hun kaartje terug te betalen.”
 
Inmiddels zoeken getroffen festivalgangers steun bij elkaar via de sociale media. Mogelijk verenigen zij zich als groep. ,,Het gaat om relatief kleine bedragen, dan begin je in je eentje geen rechtszaak”, zegt een jurist. ,,Maar als groep kun je het management in gebreke stellen voor het niet leveren van een prestatie.”
 
Ook advocaat Murray zegt dat het verenigen als ‘gedupeerden van het Ponton Festival’ een mogelijkheid is, maar wijst er tegelijkertijd op dat er ‘een levensgroot gevaar’ is dat het bedrijf failliet gaat. Gìscard Felida verwijst naar zijn advocaat Achim Henriquez na vragen over eerdere mislukte evenementen en beschuldigingen op sociale media dat hij een oplichter zou zijn. Henriquez was gisteren niet bereikbaar voor de krant.

Hof van Justistie in alle tinten blauw voor autisme

WILLEMSTAD - Een aantal medewerkers van de vestiging Curaçao van het Hof van Justitie samen op de foto gegaan in alle tinten blauw. Het doel was steun te geven aan de autisme maand.

Three men arrested for entering St. Maarten with false documents

PHILIPSBURG--The Police Alpha Team at Princess Juliana International Airport (PJIA) arrested B.R.G.J. and E.M.C.R., who arrived on the Air Antilles flight from Port-au-Prince, Haiti, at 4:35pm Wednesday last week. Both passengers were nationals of the Dominican Republic.

World Bank accord: Historic moment for St. Maarten and the Netherlands

THE HAGUE/WASHINGTON DC--The signing of the agreement with the World Bank in Washington DC on Monday to manage the St. Maarten Reconstruction Trust Fund was an historic moment for both the island and the Netherlands.
disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio