Functies advocatuur verdwijnen door opmars software

Traditionele functies binnen de advocatuur gaan verdwijnen door het toenemende gebruik van kunstmatige intelligentie. Dat is wat de helft van de grootste advocatenkantoren in Londen verwacht, volgens CBRE Research dat onderzoek deed naar de Londense vastgoedmarkt.
 
Van de ondervraagde kantoren maakt 89 procent al gebruik van kunstmatige intelligentie voor de uitvoering van het werk of verwacht dat in de toekomst te doen. Het gaat daarbij met name om ondersteunende functies, zoals het geautomatiseerd genereren van juridische documenten.
 
Van de kantoren die al met kunstmatige intelligentie werken, heeft 45 procent aangegeven te verwachten dat het aantal junior functies op korte termijn zal afnemen. Volgens een aantal respondenten zou het zelfs kunnen gaan om een afname van 20 procent van die functies.
 
Tegen Legal Week is Richard West van Kennedys iets optimistischer. Hij verwacht ook dat digitalisering zal leiden tot het verdwijnen van traditionele banen. Maar de komst van deze technologie zou ook banen kunnen opleveren. “Het ligt voor de hand dat de introductie van deze nieuwe technologieën zal resulteren in het wegvallen van bepaalde traditionele functies. Maar het levert ook ongetwijfeld nieuwe functies op, bijvoorbeeld in de hoek van dataonderzoek en softwareontwikkeling.”
 
Het rapport, dat hier is te downloaden, is onderdeel van een reeks verslagen over advocatenkantoren en hun gebruik van onroerend goed in Londen. In de rapporten worden de jaarlijkse trends weergegeven. Een andere opmerkelijke bevinding in het verslag is dat de meeste advocatenkantoren niet verwachten dat de Brexit gevolgen zal hebben voor het personeelsbestand. Ook blijkt flexwerken zich definitief te hebben gevestigd in de Britse advocatencultuur. Zo’n 97 procent van de kantoren staat toe dat medewerkers weleens vanuit huis werken.
 
Mr.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.