UoC zegt te voldoen aan betalingsverplichtingen en informatieplicht

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) voldoet aan haar plicht om de gemeenschap correct te informeren.
 
Dit meldt de UoC vandaag in een persbericht.
 
"In tegenstelling tot hetgeen in de lokale media door de directeur van ABC Opleiding &Training wordt geventileerd, informeert de UoC dat zij voor al haar medewerkers en dus ook de Rector Magnificus, al jaren wel degelijk aan zowel haar inhoudingsplicht als
afdrachtsplicht voor wat betreft de sociale lasten, belastingen alsmede pensioenpremies voldoet. De insinuatie dat de UoC miljoenen schulden heeft bij overheidsinstanties is ook incorrect, aangezien de UoC in het verleden betalingsafspraken had gemaakt met deze instanties en zich eraan heeft gehouden.
 
Bovendien heeft de UoC na diverse overlegronden met de overheid kunnen bewerkstelligen dat een groot deel van schulden van vroeger gesaneerd zijn. Het betrof oude premies voor AOV, AVBZ, OV en loon- en omzetbelasting.
De inhoud van het BAB-rapport eveneens de leningen van MCB en APC waarnaar wordt verwezen, zijn allang achterhaald aangezien deze niet meer van toepassing zijn. De UoC heeft geen lening bij genoemde instanties.
 
De UoC heeft in het verleden samen met het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport plus Directie Financiën in een werkgroep gezeten om naar een structurele oplossing te zoeken voor de financiële uitdagingen van de universiteit. Het rapport dat uit deze besprekingen is voortgevloeid, is reeds bij de overheid ingediend."
 
Tot slot bericht de UoC dat "de directeur van ABC Opleiding & Training kennelijk als hobby heeft genomen om de UoC te betrekken in zijn communicaties naar de media toe. De UoC is een zichzelf respecterend instituut dat zijn zaken op een professionele
en gepaste wijze regelt. Gelet dat er veel werk te verrichten is op de universiteit ter realisatie van haar plannen en ambities, informeert de UoC de gemeenschap dat zij in de toekomst niet meer zal reageren op de uitlatingen van de directeur van ABC
Opleiding & Training."
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.