Intensieve alcohol verkeerscontroles Curacao

WILLEMSTAD - KPC, KMar en OM/Paga Bo But hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag verkeerscontroles gehouden, met als aandachtspunt alcohol in het verkeer.
 
De verkeerscontrole ging kort na middernacht (om 00.20 uur) van start in Santa Maria ter hoogte van Pizza Hut. Er werden bij deze controle 158 auto’s gecontroleerd. Tijdens de controle werden 6 automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol achter het stuur. Zij werden voor een dronkenmansbeoordeling naar het politiebureau Rio Canario overgebracht. Overmatig alcohol werd op straat gedetecteerd na het gebruik van een zogenaamde blaaspijp.
 
Tijdens deze controle kregen 16 bestuurders van motorvoertuigen een proces verbaal. De processen verbaal werden voor de volgende feiten uitgeschreven te weten:
 
* Rijden met verlopen Verzekering
* Rijden met niet betaalde Belasting
* Rijden zonder rijbewijs
* Rijden zonder autogordel
* Rijden met verdonkerde ruiten
* Rijden zonder kenteken aan de voorzijde
 
6 Voertuigen werden door de politie in bewaring genomen, onder hen ook 1 voor het rijden zonder een kentekenplaat op de aangewezen plaats op de auto. Deze actie was reeds eerder aangekondigd in de pers, en blijft zo lang nodig gehandhaafd.
 
Omstreeks 03:00 uur heeft een alcohol controle plaatsgevonden op de weg naar Bullenbaai. Een militair die onder invloed van alcohol reed, werd door de KMar aangehouden. Ook waren twee personen in het bezit van dealer hoeveelheden drugs. Deze personen zijn door KPC aangehouden.
 
Heel veel automobilisten (35 in totaal) hadden overmatig alcohol gebruikt. Door gebrek aan capaciteit en ter voorkoming van een aanhouding kregen deze bestuurders een rijverbod opgelegd en moesten ter plaatse een nuchtere chauffeur regelen, omdat zij teveel onder invloed waren van alcohol om verder te mogen rijden. Dit betekent dat heel veel mensen wakker zijn gebeld die mensen te komen helpen en een enkeling die niet werd geholpen door derden ter plaatse verder de nacht heeft doorgebracht. Iedereen werd aangesproken op hun laakbaar gedrag.
 
Het Openbaar Ministerie en de politie vinden het verontrustend te constateren hoeveel automobilisten op dit tijdstip van de dag aangeschoten of dronken in de auto stapt. “Als na een dancefeest 2 op de 3 automobilisten onder invloed van drank wordt aangetroffen, is er iets goed mis met hoe mensen denken te kunnen omgaan met alcohol in het verkeer. Nadere acties zijn aangewezen”, aldus de Officier van Justitie.
 
Het rijden onder invloed van alcohol houdende drank is een misdrijf. Er zijn verschillende gevallen waarbij de bestuurder van een motorvoertuig onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt met dodelijk afloop.
 
Het OM heeft tijdens de verkeerscontroles 1.900 gulden aan openstaande boetes geïnd.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.