OM niet blij met radio-interview 13-jarig meisje

WILLEMSTAD - Een televisiestation op Curacao sprak naar aanleiding van een nieuw incident bij internaat Casa Manita met het 13-jarige slachtoffer.

In het betreffende interview gaf het meisje aan het slachtoffer te zijn van seksueel misbruik in het internaat.

Naar aanleiding van dit interview zegt het OM Curacao het volgende.

"Een ieder die meent slachtoffer te zijn van een strafbaar feit moet hiervan direct aangifte doen bij de politie. Alleen de politie kan onderzoeken verrichten en verdachten aanhouden. 

Jammer genoeg is een minderjarig slachtoffer naar de pers gestapt en heeft verklaringen gegeven over hetgeen met haar is gebeurd. Het gaat hier om een mogelijke zedenzaak tegen een midnerjarige. 
 
De Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao belast met zedenzaken betreurt het dat de minderjarige op het tv-station zendtijd heeft gekregen om haar verhaal te doen. Zij had volgens het OM geadviseerd moeten worden om naar de politie te stappen en aangifte te doen. Verklaringen in de media kunnen het verdere onderzoek ernstig schaden, zeker wanneer de daders in beeld zijn en ook de verklaringen horen. De Officier van Justitie hoopt dat de pers in de toekomst zorgvuldiger omgaat met dergelijke gevoelige zaken."

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.

Blokhuis naar Caribisch Nederland om preventieakkoord te ondertekenen

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengt van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei een bezoek aan Caribisch Nederland. Blokhuis gaat het Caribisch Sport- en Preventieakkoord voor Sint Eustatius en Bonaire ondertekenen. Ook bezoekt hij verschillende organisaties die werken aan preventie en sport.

Venezuela reopens borders with Brazil and Aruba

ORANJESTAD/CARACAS - Venezuela is reopening its borders with Brazil and the Caribbean island of Aruba, Venezuela's Economy Vice President Tareck El Aissami said on Friday.