‘Beperkingen Caricom-burgers Suriname geschrapt’

PARAMARIBO - Echtgenoten en overige gezinsleden van Caricom-burgers die zich in Suriname vestigen mogen ook ongehinderd in Suriname wonen.
 
Daartoe heeft president Desi Bouterse eind vorige week in Montego Bay, Jamaica, een overeenkomst getekend.
 
Ook de regeringsleiders van zes andere Caricom-landen hebben hun handtekening geplaatst onder dit akkoord; het Protocol on Contingent Rights. Met deze overeenkomst verwerven de gezinsleden van Caricom-burgers dezelfde vestigingsrechten als de partner of ouder die zich in een ander Caricom-land vestigt. Dit vraagstuk lag al geruime tijd op het bord van de regeringsleiders, maar de verschillende landen waren nog niet zo ver om te tekenen. Nu hebben Suriname, Barbados, Grenada, Haïti, Jamaica, St. Vincent en de Grenadines en St. Lucia de aanzet gegeven.
 
Tijdens de persconferentie ter afsluiting van de 39ste Reguliere Caricom-top vrijdag op Jamaica, noemde de Jamaicaanse premier Andrew Holness, het protocol een belangrijk component van de Caricom Single Market & Economy en het vrije verkeer van gekwalificeerde personen in de regio. Volgens hem is met de ondertekening van het document door de zeven regeringsleiders een langverwachte belofte van de regeringen en wens van de bevolkingen in de regio in vervulling gegaan.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.