Constructief overleg ministers van Justitie Nederland, Aruba, Curacao en Sint Maarten

KRALENDIJK - Vandaag zijn de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curacao) en De Weever (Sint Maarten) samen gekomen voor het halfjaarlijks Justitieel Vierpartijen Overleg (JVO).
 
Ditmaal op Bonaire, onder het voorzitterschap van Nederland. 
 
Grapperhaus zei daar: "Mijn collega's Bikker, Grigorie, De Weever en ik kunnen tevreden terugkijken op een intensief en constructief overleg. Gezamenlijk hebben we nog eens benadrukt hoe belangrijk het is dat we gevieren samen op trekken en onze krachten bundelen."
 
Tijdens het overleg is gesproken over de succesvolle strijd tegen de georganiseerde criminaliteit en zijn afspraken gemaakt om de recherchesamenwerking nog meer te versterken en vernieuwen. Ook zijn er afspraken gemaakt ter verbetering van grensbewaking. Daarnaast is er ook uitgebreid stil gestaan bij de uitvoering van de nieuwe Europese wetgeving (AvG) voor uitwisseling van persoonsgegevens en de samenwerking hierbij tussen de landen van het Koninkrijk. 
 
Aan het einde van het JVO hebben de vier ministers in aanwezigheid van enkele brandweercommandanten hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst tussen de brandweerkorpsen van Curacao, Aruba, Sint Maarten en de BES-eilanden. 
 
Het volgende JVO zal plaatsvinden in januari 2019 onder het voorzitterschap van Aruba. 

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.

Blokhuis naar Caribisch Nederland om preventieakkoord te ondertekenen

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengt van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei een bezoek aan Caribisch Nederland. Blokhuis gaat het Caribisch Sport- en Preventieakkoord voor Sint Eustatius en Bonaire ondertekenen. Ook bezoekt hij verschillende organisaties die werken aan preventie en sport.

Venezuela reopens borders with Brazil and Aruba

ORANJESTAD/CARACAS - Venezuela is reopening its borders with Brazil and the Caribbean island of Aruba, Venezuela's Economy Vice President Tareck El Aissami said on Friday.