Nederlander die dodelijk ongeluk veroorzaakte vast op Curacao

WILLEMSTAD - Een 37-jarige Nederlander is aangehouden op Curaçao na het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval. Daarbij kwam een Duitse toerist (28) om het leven.
De veroorzaker verkeerde volgens de politie onder invloed van alcohol. 
 
De Nederlander, aangeduid met zijn initialen R.E.H., reed afgelopen maandag in een Suzuki van het type SUV in de richting van Soto. Door nog onbekende oorzaak belandde zijn voertuig omstreeks 16.42 uur ter hoogte van Banda Abou op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een Kia Picanto die in de richting van Fontein reed, meldde de politie in een persbericht.   
 
De Duitse bestuurder bezweek volgens haar ter plekke aan zijn verwondingen. Zijn metgezel raakte gewond. De brandweer moest de gewonde bevrijden uit het voertuig.  Daarna werd de persoon voor medische verzorging overgebracht naar een ziekenhuis. 
 
Hetzelfde gebeurde met de Nederlander. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en werd gearresteerd. De verdachte verscheen gisteren voor de rechter, die zijn aanhouding verlengde.  
 
De politie van Curaçao hield dit voorjaar voor het eerst een grootscheepse alcoholcontrole. Daarbij werden op Goede Vrijdag 34 automobilisten staande gehouden op Bandabou om een blaastest te ondergaan. Vijf bestuurders kregen een rijverbod, één werd  meegenomen naar het politiebureau voor een bloedtest. Hij bleek een te hoog promillage te hebben.
 
De wetgeving op Curaçao met betrekking tot alcohol in het verkeer is sterk verouderd, meldde curaçaonieuws.nu bij die gelegenheid.  'Openbare dronkenschap is strafbaar maar onderscheid in alcoholpromillage bestaat niet. Curaçao heeft nog geen wetgeving om een bestuurder te verplichten mee te werken. Het ondergaan van een blaastest kan ook niet worden afgedwongen zoals in Nederland.'
 
Bij verdenking van rijden onder invloed en weigering mee te werken aan een blaastest, kan de politie de vermoedelijke overtreder aanhouden en laten blazen op het politiebureau. 'Vrijwillig de sleutels afstaan aan een niet-dronken medepassagier kan soms ook soelaas bieden', aldus de nieuwssite. 
 
Er ligt volgens haar concept-wetgeving klaar die sterk lijkt op de wetgeving in Nederland.

NAGICO respects arbitrators’ decision

PHILIPSBURG--NAGICO Insurances Chairman Imran McSood said on Thursday that the company accepts the decision of the arbitrators in the case involving Princess Juliana International Airport (PJIA).

Dutch Princess Christina, sister of Beatrix, dies at age 72

THE HAGUE--Princess Christina, youngest sister of former Dutch queen Beatrix, has died of cancer at the age of 72. The announcement was made on Friday morning by the Government Information Service RVD.

Negotiations on Oyster Pond border to commence late 2019

THE HAGUE--The actual negotiations regarding the St. Maarten/St. Martin border, including the Oyster Pond area, are expected to start at the end of 2019, confirmed Dutch Kingdom Minister of Foreign Affairs Stef Blok on Thursday.