Nederlander die dodelijk ongeluk veroorzaakte vast op Curacao

WILLEMSTAD - Een 37-jarige Nederlander is aangehouden op Curaçao na het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval. Daarbij kwam een Duitse toerist (28) om het leven.
De veroorzaker verkeerde volgens de politie onder invloed van alcohol. 
 
De Nederlander, aangeduid met zijn initialen R.E.H., reed afgelopen maandag in een Suzuki van het type SUV in de richting van Soto. Door nog onbekende oorzaak belandde zijn voertuig omstreeks 16.42 uur ter hoogte van Banda Abou op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een Kia Picanto die in de richting van Fontein reed, meldde de politie in een persbericht.   
 
De Duitse bestuurder bezweek volgens haar ter plekke aan zijn verwondingen. Zijn metgezel raakte gewond. De brandweer moest de gewonde bevrijden uit het voertuig.  Daarna werd de persoon voor medische verzorging overgebracht naar een ziekenhuis. 
 
Hetzelfde gebeurde met de Nederlander. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en werd gearresteerd. De verdachte verscheen gisteren voor de rechter, die zijn aanhouding verlengde.  
 
De politie van Curaçao hield dit voorjaar voor het eerst een grootscheepse alcoholcontrole. Daarbij werden op Goede Vrijdag 34 automobilisten staande gehouden op Bandabou om een blaastest te ondergaan. Vijf bestuurders kregen een rijverbod, één werd  meegenomen naar het politiebureau voor een bloedtest. Hij bleek een te hoog promillage te hebben.
 
De wetgeving op Curaçao met betrekking tot alcohol in het verkeer is sterk verouderd, meldde curaçaonieuws.nu bij die gelegenheid.  'Openbare dronkenschap is strafbaar maar onderscheid in alcoholpromillage bestaat niet. Curaçao heeft nog geen wetgeving om een bestuurder te verplichten mee te werken. Het ondergaan van een blaastest kan ook niet worden afgedwongen zoals in Nederland.'
 
Bij verdenking van rijden onder invloed en weigering mee te werken aan een blaastest, kan de politie de vermoedelijke overtreder aanhouden en laten blazen op het politiebureau. 'Vrijwillig de sleutels afstaan aan een niet-dronken medepassagier kan soms ook soelaas bieden', aldus de nieuwssite. 
 
Er ligt volgens haar concept-wetgeving klaar die sterk lijkt op de wetgeving in Nederland.

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.