Alcoholcontrole Bonaire

KRALENDIJK - Jaarlijks worden door het driehoeksoverleg Bonaire (gezaghebber, hoofdofficier van justitie en korpschef) afspraken gemaakt over de verkeersveiligheid op het eiland.
 
Het gebruik van alcohol in het verkeer is daarbij een belangrijk onderwerp. Elke dode in het verkeer waarbij een dronken bestuurder is betrokken is er immers een te veel. Daarnaast blijkt dat er bij aanrijdingen regelmatig dronken bestuurders zijn betrokken.
 
Op vrijdag 17 augustus werd dan ook vanaf 20.00 uur een grote alcoholcontrole in Kralendijk gehouden door de politie (KPCN).
 
In totaal werden 177 bestuurders op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Zij moesten vervolgens blazen op een blaasapparaat. 24 Bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. Zij kregen onmiddellijk een rijverbod en moesten de auto laten staan. 4 Bestuurders hadden zoveel gedronken dat ze werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal ter zake dronken rijden opgemaakt.
 
De politie zal de normale patrouilles ook voorzien van een blaasapparaat zodat op elk moment van de dag op alcohol kan worden gecontroleerd. Daarnaast zal de politie minimaal 1 keer per maand een alcoholcontrole van deze omvang uitvoeren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.