Hof Curacao zoekt jongeren tussen 15 en 20 jaar die even advocaat, verdachte of Officier van Justitie willen zijn

WILLEMSTAD – De vestiging Curaçao van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie is op zoek naar een aantal jongeren, die graag even in de schoenen willen staan van een advocaat, een verdachte of een Officier van Justitie.
 
Zij kunnen deze kans krijgen in een Moot Court (oefen rechtbank) tijdens de Open Dag van de vestiging Curaçao op zondag 14 oktober 2018.
 
Jongeren met overtuigingsvermogen
Voor de Moot Court zoekt het Hof jongeren tussen 15 en 20 jaar. Houd je ervan om anderen van je standpunt te overtuigen? Vind je het leuk om de verdachte te spelen? Zou je graag voor een dag advocaat willen zijn, een verdachte verdedigen en de rechter overtuigen dat hij of zij onschuldig is? Of wil je juist aan de kant van het Openbaar Ministerie staan en bewijzen dat de verdachte wel degelijk een strafbaar feit heeft gepleegd en gestraft moet worden? Dan is dit je kans! Onder begeleiding van een Officier van Justitie en een advocaat word je voorbereid op de Moot Court.
De Moot Court is in het Papiaments.
 
Moot Court Rechter
Een gelukkige bezoeker mag op de Open Dag naast de rechter zitten en samen met de rechter een oordeel geven over de strafzaak in de Moot Court. Iedere geïnteresseerde vanaf 15 jaar mag zijn of haar naam op de Open Dag op 14 oktober opgeven om mee te doen als rechter in de Moot Court. Vlak voordat de zitting begint wordt de extra ‘rechter’ uitgekozen.
 
Aanmelden
Aanmelden voor de Moot Court kan vóór 13 september 2018  door een mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .
Er is plek voor 5 jongeren. Als er  meer aanmeldingen binnen komen, zal het Hof door middel van loting 5 namen uitkiezen.

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.