Hof Curacao zoekt jongeren tussen 15 en 20 jaar die even advocaat, verdachte of Officier van Justitie willen zijn

WILLEMSTAD – De vestiging Curaçao van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie is op zoek naar een aantal jongeren, die graag even in de schoenen willen staan van een advocaat, een verdachte of een Officier van Justitie.
 
Zij kunnen deze kans krijgen in een Moot Court (oefen rechtbank) tijdens de Open Dag van de vestiging Curaçao op zondag 14 oktober 2018.
 
Jongeren met overtuigingsvermogen
Voor de Moot Court zoekt het Hof jongeren tussen 15 en 20 jaar. Houd je ervan om anderen van je standpunt te overtuigen? Vind je het leuk om de verdachte te spelen? Zou je graag voor een dag advocaat willen zijn, een verdachte verdedigen en de rechter overtuigen dat hij of zij onschuldig is? Of wil je juist aan de kant van het Openbaar Ministerie staan en bewijzen dat de verdachte wel degelijk een strafbaar feit heeft gepleegd en gestraft moet worden? Dan is dit je kans! Onder begeleiding van een Officier van Justitie en een advocaat word je voorbereid op de Moot Court.
De Moot Court is in het Papiaments.
 
Moot Court Rechter
Een gelukkige bezoeker mag op de Open Dag naast de rechter zitten en samen met de rechter een oordeel geven over de strafzaak in de Moot Court. Iedere geïnteresseerde vanaf 15 jaar mag zijn of haar naam op de Open Dag op 14 oktober opgeven om mee te doen als rechter in de Moot Court. Vlak voordat de zitting begint wordt de extra ‘rechter’ uitgekozen.
 
Aanmelden
Aanmelden voor de Moot Court kan vóór 13 september 2018  door een mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .
Er is plek voor 5 jongeren. Als er  meer aanmeldingen binnen komen, zal het Hof door middel van loting 5 namen uitkiezen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.