Hof Curacao zoekt jongeren tussen 15 en 20 jaar die even advocaat, verdachte of Officier van Justitie willen zijn

WILLEMSTAD – De vestiging Curaçao van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie is op zoek naar een aantal jongeren, die graag even in de schoenen willen staan van een advocaat, een verdachte of een Officier van Justitie.
 
Zij kunnen deze kans krijgen in een Moot Court (oefen rechtbank) tijdens de Open Dag van de vestiging Curaçao op zondag 14 oktober 2018.
 
Jongeren met overtuigingsvermogen
Voor de Moot Court zoekt het Hof jongeren tussen 15 en 20 jaar. Houd je ervan om anderen van je standpunt te overtuigen? Vind je het leuk om de verdachte te spelen? Zou je graag voor een dag advocaat willen zijn, een verdachte verdedigen en de rechter overtuigen dat hij of zij onschuldig is? Of wil je juist aan de kant van het Openbaar Ministerie staan en bewijzen dat de verdachte wel degelijk een strafbaar feit heeft gepleegd en gestraft moet worden? Dan is dit je kans! Onder begeleiding van een Officier van Justitie en een advocaat word je voorbereid op de Moot Court.
De Moot Court is in het Papiaments.
 
Moot Court Rechter
Een gelukkige bezoeker mag op de Open Dag naast de rechter zitten en samen met de rechter een oordeel geven over de strafzaak in de Moot Court. Iedere geïnteresseerde vanaf 15 jaar mag zijn of haar naam op de Open Dag op 14 oktober opgeven om mee te doen als rechter in de Moot Court. Vlak voordat de zitting begint wordt de extra ‘rechter’ uitgekozen.
 
Aanmelden
Aanmelden voor de Moot Court kan vóór 13 september 2018  door een mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .
Er is plek voor 5 jongeren. Als er  meer aanmeldingen binnen komen, zal het Hof door middel van loting 5 namen uitkiezen.

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.